Naţionala de handbal masculin a României a pierdut, duminică, finala Trofeului Carpaţi, cu reprezentativa Macedoniei de Nord, scor 20-24 (12-10), potrivit News.ro.

Trofeul CarpatiFoto: Facebook - Federatia Romana de Handbal

Finala mică a fost câştigată, tot duminică, de naţionala Olandei, scor 28-26 (14-15), cu Macedonia de Nord.

În primele meciuri, sâmbătă, s-au înregistrat rezultatele: România – Olanda 27-25 (11-13) şi Macedonia de Nord – Algeria 25-24 (15-9).

Trofeul Carpaţi este prima competiţie, amicală de altfel, pentru noul selecţioner al tricolorilor, Rareş Fortuneanu, care pregăteşte naţionala în vederea debutului preliminariilor CM2021, din luna ianuarie.

România va juca în grupa 3, cu Georgia (10 ianuarie), cu Kosovo (11 ianuarie) şi cu Italia (12 ianuarie), ultima naţiune fiind şi gazdă.

”Mai avem de lucrat la faza de tranziţie şi la contraatac, dar sunt foarte mulţumit de apărare. Trebuie să abordăm turneul din Italia cu încredere, sper să ne calificăm la baraj. Trebuie să creăm un moment zero al handbalului masculin românesc. Există potenţial, avem jucători talentaţi care vin cu entuziasm la echipa naţională. Atmosfera este foarte bună”, a declarat antrenorul Rareş Fortuneanu.