România s-a situat pe locul 12 la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia, iar fetele noastre vor juca în luna martie a anului viitor la turneul preolimpic (se vor duela cu Norvegia, Muntenegru și Coreea de Nord). Alexandru Dedu (președintele FRH) a precizat că nu se gândește la schimbarea selecționerului Tomas Ryde.

Tomas Ryde si Alexandru DeduFoto: frh.ro

Despre soarta lui Tomas Ryde

"Şi după ce a luat bronzul la CM s-a cerut capul lui Ryde. Anul trecut s-a cerut capul lui Ambros. Haideţi să şi facem ceva, nu doar să cerem demisii şi cred că v-am răspuns la întrebare.

Dar, în luna ianuarie o să facem o Comisie Tehnică în care analizăm ce s-a întâmplat. În acest moment, Tomas Ryde este selecţionerul echipei naţionale şi nu am de ce să mă gândesc că va fi schimbat. După ce se va întruni acea Comisie Tehnică, vom vedea ce decizii se vor lua" - Alexandru Dedu pentru Fanatik.

Despre rezultatele fetelor la CM din Japonia

"În grupă cred că au fost rezultate previzibile, inclusiv înfrângerea grea cu Spania fiindcă a fost primul meci. Şocul resimţit de echipă s-a trimis în teren şi de acolo a fost diferenţa mare de scor. Oricum, Spania a demonstrat că este una dintre cele mai puternice echipe de la acest turneu final.

Apoi, vorbind de meciurile din grupa preliminară cu echipele europene, au fost două partide în care echipa României a atins potenţialul maxim în momentul respectiv: Muntenegru şi Ungaria. S-a văzut lipsa de experienţă cu Muntenegru când am irosit un avantaj bun, iar meciul cu Ungaria jucătoarele s-au autodepăşit", a completat președintele Federației Române de Handbal pentru sursa citată.

Ce a reușit România la CM din Japonia:

România - Spania 16-31

România - Senegal 29-24

România - Kazahstan 22-20

România - Muntenegru 26-27

România - Ungaria 28-27

România - Rusia 18-27

România - Suedia 22-34

România - Japonia 20-37

Datorită locului 4 obţinut în 2018 la Campionatul European, România va evolua la turneele preolimpice.

Turneele preolimpice vor avea loc între 19-22 martie 2020, iar primele două clasate la fiecare din cele trei turnee se vor califica la Jocurile Olimpice din 2020.

Cum arată cele trei grupe preolimpice:

Grupa 1

Locul doi de la CM (Olanda sau Spania)

Suedia

Argentina

Senegal

Grupa 2

Locul 3 de la CM (Rusia sau Norvegia)

Serbia

China

Ungaria

Grupa 3

Locul 4 de la CM (Rusia sau Norvegia)

Muntenegru

România

Coreea de Nord