România și-a încheiat aventura la CM de handbal feminin din Japonia, fetele lui Tomas Ryde terminând pe locul 12 întrecerea. Cristina Neagu, liderul din teren al naționalei noastre, a avut un mesaj pe contul personal de Facebook: "Locul 12 nu ne onorează. Ne-am dorit, ne-am luptat, dar atât s-a putut de această dată".

Cristina NeaguFoto: JHA / Sportsevent

Ce a scris Neagu pe Facebook

"Pentru noi, Campionatul Mondial s-a terminat ieri. Locul 12 nu ne onorează, dar avem o echipă tânără şi neexperimentată, iar multe dintre fete si-au facut debutul la un astfel de turneu final. Ne-am dorit, ne-am luptat, dar atât s-a putut de această dată.

Suntem calificate la turneul preolimpic din luna martie datorită locului 4 de la Campionatul European de anul trecut, pe care tot NOI l-am obţinut. Vom da totul pentru a ajunge la Jocurile Olimpice de la Tokyo, si am încredere că această experienţă ne va face mai puternice.

Mulţumiri speciale celor care au călătorit până în Japonia pentru a fi alături de noi, dar mai ales pentru că după înfrângeri au strigat şi mai tare “Hai România”!" - Cristina Neagu, pe contul personal de Facebook.

Ce a reușit România la acest CM:

România - Spania 16-31

România - Senegal 29-24

România - Kazahstan 22-20

România - Muntenegru 26-27

România - Ungaria 28-27

România - Rusia 18-27

România - Suedia 22-34

România - Japonia 20-37

Citește și: