​Fostul selecţioner al naţionalei de handbal feminin Radu Voina a declarat, miercuri, că ar trebui ca urmare a parcursului echipei României la Campionatul Mondial să demisioneze preşedintele federaţiei, Alexandru Dedu, el precizând că s-a demonstrat “mult amatorism”, potrivit News.ro.

Logo CM de handbal feminin 2019Foto: japanhandball2019.com

“Alexandru Dedu cu tot staful lui de la federaţie (să demisioneze). FR Handbal şi din păcate echipa României au demonstrat mult amatorism. Este o echipă care n-a făcut nimic cu acest antrenor, care face ce vrea şi îşi bate joc de noi. Declaraţia lui m-a scos din minţi. El spune că totul a fost bine, că fetele tinere s-au integrat bine. El trăieşte în altă lume sau îşi bate joc de România. Ţară de unde câştigă enorm de mulţi bani. Există antrenori români, care pe mult mai puţini bani, ar face cel puţin la fel cât aceşti străini care îşi bat joc de noi.

Sunt convins că Dedu nu va demisiona. Vor veni sărbătorile, şi după aceea nu va fi găsit niciun vinovat. Sper că se va face o analiză, dar trebuie o analiză aprofundată. Trebuie să fie selecţioner un român. Orice antrenor român face cel puţin aceleaşi performanţe. E posibil să avem antrenor de la CSM secund la Muntenegru, îl avem în curte şi nu-l întrebăm: Sunt multe detalii peste care trecem fugitiv. Trebuie puse picioarele în apă rece şi analizat punct cu punct”, a spus Voina la Digi Sport.

Echipa feminină de handbal a României a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 37-20 (18-8), de Japonia, în ultimul meci din cadrul grupei principale II a Campionatului Mondial, suferind cea mai dură înfrângere la acest turneu final. România încheie pe ultimul loc grupa, fără nicio victorie şi fără niciun punct, şi pe locul 12 competiţia.

Ce a reușit România la acest CM:

România - Spania 16-31

România - Senegal 29-24

România - Kazahstan 22-20

România - Muntenegru 26-27

România - Ungaria 28-27

România - Rusia 18-27

România - Suedia 22-34

România - Japonia 20-37

Citește și: