Naționala de handbal feminin a României a terminat Campionatul Mondial așa cum l-a început, cu o evoluție dezastruoasă. Echipa pregătită de Tomas Ryde a fost umilită de Japonia, țara gazdă a competiției, scor 37-20 (18-8). Japonezele s-au distrat pe toată durata partidei, au marcat din toate pozițiile și au reușit combinații la care tricolorele au fost simple spectatoare. În urma acestui rezultat, România a încheiat competiția de la Kumamoto pe locul 12, fără niciun punct în Grupa Principală II.

Crina PinteaFoto: ihf.info

De știut:

  • Cristina Neagu și Laura Pristăviţa (accidentată) nu au jucat deloc în meciul cu Japonia.
  • Cea mai folosită jucătoare la meciul cu Japonia a fost Mădălina Zamfirescu: 53:53.
  • Cel mai bun procentaj (67%) a fost înregistrat de Aneta Udriștioiu (4/6) și Anca Polocoșer (2/3).
  • Elena Dache a fost jucătoarea utilizată cel mai puțin: 5:44.
  • România a avut 54 de atacuri în timpul meciului cu Japonia, procentajul de reușită fiind de 37%. Niponele au avut tot 54 de atacuri, dar o eficiență de 69%.
  • Denisa Dedu a jucat 24 de minute și 14 secunde. Procentaj al paradelor de 29% (7/24). Diana Ciucă (15:59) și Yulia Dumanska (11:45) au avut procentaje de 17 % (2/12), respectiv 18% (2/11).

Rezultatele zilei de miercuri, în Grupa Principală II:

Spania - Rusia 26-36

România - Japonia 20-37

Muntenegru - Suedia (de la ora 13:30).

Clasament:

1 Rusia 10 puncte/ calificată

2 Spania 7

3 Suedia 5

4 Muntenegru 4

5 Japonia 2

6 România 0.

*Primele două clasate se vor califica în semifinale.

Ce a reușit România la acest CM:

România - Spania 16-31

România - Senegal 29-24

România - Kazahstan 22-20

România - Muntenegru 26-27

România - Ungaria 28-27

România - Rusia 18-27

România - Suedia 22-34

România - Japonia 20-37

Ce a spus selecționerul Tomas Ryde

"Felicitări echipei României pentru acest turneu. Am fost într-o situaţie dificilă când am început turneul, am avut accidentări şi alte probleme, dar am supravieţuit. Suntem fericiţi că am reuşit să ajungem în grupele principale.

În ceea ce priveşte echipa Japoniei, să jucăm împotriva lor astăzi a fost fantastic. Au jucat foarte bine, au viteză mare în joc şi calităţi tehnice foarte bune. Felicitări echipei Japoniei, a fost fantastică!

Faptul că a trebuit să lăsăm patru jucătoare acasă, în România, din cauza scandalului de dopaj de la Braşov, a afectat foarte mult echipa şi a creat un mare sentiment de tristeţe în cadrul grupului. Întotdeauna mai avem şi accidentări în timpul unui astfel de turneu, deci în final ne-a fost foarte dificil. Cred că am jucat fără opt jucătoare astăzi.

Apreciez ceea ce au reuşit jucătoarele noi, Patricia Vizitiu, Elena Dache şi Anca Polocoşer, care au ajuns la echipă cu o zi înainte să plecăm spre Japonia. Din acest punct de vedere, sunt foarte mândru să fiu antrenorul naţionalei României, pentru faptul că am reuşit să ajungem în grupele principale şi pentru felul în care am încercat să jucăm. Nu am avut nicio şansă în faţa Rusiei, nu am avut nicio şansă astăzi, dar, per total, le-am oferit jucătoarelor tinere o experienţă foarte bună", a spus Ryde, potrivit Telekom Sport.

Desfășurarea livetext a partidei România vs Japonia:

Au înscris în a doua repriză: Vizitiu (3), Pintea (2), Ostase (2), Polocoser (2), Udristioiu, Zamfirescu, Seraficeanu / Yui Sunami (4), Tanabe (3), Sasaki (3), Katsuren (2), Kawata (2), Ohyama, Kametani, Tada, Ikehara, Fujita.

Kawata stabilește scorul final, 37-20 pentru Japonia. România termină Campionatul Mondial pe locul 12, după cea mai clară înfrângere suferită la competiția de la Kumamoto.

Zamfirescu trimite în bară. Gol de pe picioare reușit de Tada (19-36). Polocoșer marchează al 20-lea gol al României în minutul 59.

Time-out cerut de Ryde, dar oricum nu mai e nimic de făcut. Un meci de uitat pentru tricolore.

Hida (42 de ani) are o paradă salvatoare. La următoare fază, Japonia înscrie pentru 34-19, prin Ikehara. Neagu se uită la tabelă și își pune mâinile la ochi. Se face 35-19 după un gol de pe extremă al lui Katsuren.

Vine un gol de la 7 metri și pentru România, după aruncarea Anetei Udriștioiu (19-33).

Japonia obține o aruncare de la 7 metri, după un fault la Ishitate. Ciucă revine în poartă, dar nu o poate opri pe Sasaki (18-33).

Vizitiu aruncă de la distanță, dar fără succes. O paradă a lui Dedu ne mai scapă de un gol. Încă o încercare pentru Vizitiu, dar peste poartă.

Eliminare de două minute pentru Polocoșer. Dedu este învinsă de la 7 metri de Kawata (18-31). Vine și un gol din poartă în poartă, era tot ce lipsea. Kametani a fost marcatoarea (18-32).

Polocoșer reușește primul său gol, dar mai înscrie o dată și Sasaki (17-30). Ostase punctează din cădere (al doilea său gol în acest meci).

Înscrie Vizitiu pentru România (15-28). Ostase profită de o apărare avansată a niponelor, are spațiu și înscrie. O face însă și Japonia, prin Katsuren (16-29).

Seraficeanu o ia la țintă pe Kametani. Yui Sunami mai înscrie încă o dată după o combinație de senzație. Jucătoarele noastre sunt pur și simplu umilite.

Tanabe profită încă o dată de spațiul lăsat liber de tricolore și înscrie pentru 26-14. Sunami se înalță la 9 metri și nu îi lasă nicio șansă Denisei. (14-27).

Seraficeanu marchează de pe extremă (14-25). Aceeași Seraficeanu trimite în bară și tricolorele ratează șansa de a reduce din diferență. Fără Neagu, România este complet lipsită de luciditate.

Româncele sunt simple spectatoare la combinațiile japonezelor. Ohyama își mai trece un gol în cont (13-25).

După un nou gol al Crinei Pintea, Sasaki o execută pe Dedu de la 7 metri. Înscrie și Zamfirescu pentru România (13-24).

Pintea înscrie de pe semicerc, dar japonezele reușesc o fază de manual. Aceeași Yui Sunami înscrie (12-23).

Eliminare de două minute pentru Udristioiu. Tanabe aruncă de pe extremă și o învinge pe Dedu (10-22). Nici vorbă de vreo revenire a României.

Yui Sunami reușește o pătrundere de exceptie. Dedu nici nu vede mingea (10-21).

Combinație superbă a niponelor, româncele parcă nu înțeleg ce se întâmplă. Fujita reface diferența de 10 goluri (10-20).

Kaho Sunami aruncă din cădere și scoate 7 metri. Dedu apară lovitura executată de Ohyama.

Dedu aruncă mingea la întâmplare și ajunge la nipone. Rămasă liberă,Tanabe înscrie de pe extremă. Vizitiu mai punctează o dată pentru România (10-19).

A început repriza secundă. Patricia Vizitiu înscrie de pe extremă (9-18).

Au înscris în prima repriză: Perianu (4), Udristioiu (3), Pintea / Sasaki (5), Yui Sunami (3), Fujita (3), Ohyama (2), Tada (2), Tanabe, Kaho Sunami , Kawata.

Sasaki plutește frumos la 9 metri și face 17-8 pentru Japonia. România mai ratează un atac. Tada punctează de pe picioare, Ciucă nu are nicio reacție. Japonia conduce cu 18-8 la pauză.

Pintea este faultată și România primește 7 metri. Udriștioiu execută și punctează (8-16).

În sfârșit, gol pentru România, după mai bine de cinci minute. Udriștioiu a înscris de pe extremă.

Ryde cere din nou time-out.

Tada își pune și ea numele pe lista marcatoarelor. Mai trece un atac al României fără gol. Un joc haotic al tricolorelor, rezultate pe măsură. Kaho Sunami mai adaugă un gol în contul Japoniei. Este 16-6 pentru nipone.

Perianu trimite în bară de la 7 metri. Noroc că mai greșesc și niponele. România recuperează mingea, dar nu iese nimic nici la această fază. Kametani a aparat aruncarea de la distanță a lui Perianu.

Fujita, rămasă nemarcată, mai înscrie un gol pentru Japonia, care conduce cu 14-6.

Yui Sunami scoate un 7 metri. Florica este eliminată două minute. Kawata o execută pe Ciucă (6-13).

Time-out cerut de antrenorul Japoniei. Costică Buceschi le oferă indicații fetelor noastre.

Apară Diana Ciucă, însă România tot nu înscrie. Kametani blochează aruncarea lui Ostase.

Kametani intervine și în fața Elenei Dache. Polocoșer își încearcă și ea norocul, dar face fault în atac.

Zamfirescu aruncă cu pământul, însă apară Kametani. Mingea rămâne tot la românce, dar Seraficeanu ia la țintă bara.

Ohyama o învinge pe Ciucă de la 7 metri. Japonia se distanțează la 12 goluri. Înscrie și Perianu pentru România (6-12).

Ohyama trimite frumos o boltă peste portarul nostru și Japonia face 11-5. Florica trimite pe lângă poartă, dar călcase și semicercul.

Perianu pătrunde excelent, dar aruncarea sa este respinsă cu piciorul de Kametani.

Tomas Ryde cere time-out. Poate reușește cumva să le trezească pe elevele sale.

Japonia înscrie de pe extremă, prin Fujita. Nimic de făcut pentru Dumanska. Sasaki punctează de pe semicerc și face 10-5 pentru Japonia.

Vizitiu trage puternic de la 11 metri, dar mingea se oprește în bară. Perianu reușește al treilea său gol în acest meci, cu o aruncare tot la vinclu (5-8).

Pintea este angajată foarte bine și marchează de pe semicerc (4-7). Yui Sunami aruncă de la 9 metri și înscrie (4-8).

Tanabe înscrie de pe extremă, se face 7-3 pentru Japonia. România nu găsește încă soluții.

Sasaki mai punctează o dată, cu o aruncare superbă, la vinclu. Japonia conduce cu 6-3 după opt minute de joc.

Japonia primește 7 metri. Sasaki execută, însă Diana Ciucă apară. Perianu pătrunde printre adversare și marchează la colțul lung (3-5).

Sasaki se înalță și înscrie superb de la 9 metri. Se face 5-2 pentru Japonia. Perianu trimite pe lângă poartă.

Dumanska intervine încă o dată foarte bine și apară aruncarea lui Yui Sunami. România înscrie de pe extremă, prin Udriștioiu (2-4).

Perianu aruncă superb de la 9 metri și înscrie la vinclu, dar marchează și Japonia, prin Fujita: 1-4.

Ohyama scoate un 7 metri. Sasaki execută și înscrie: 3-0 pentru Japonia.

Yui Sunami aruncă de pe picioare și o învinge pe Dumanska. Este 2-0 pentru Japonia.

Tricolorele pierd ușor mingea, japonezele pleacă pe contraatac, dar Dumanska intervine în fața lui Tanabe.

Japonia are primul atac. Yui Sunami găsește un culoar liber, pătrunde și marchează primul gol al meciului.

Se intonează cele două imnuri.

Naționala de handbal feminin a României dispută miercuri ultimul meci din Grupa Principala II de la CM. Echipa pregătită de Tomas Ryde încearcă să evite clasarea pe ultimul loc în grupă și speră la o victorie în fața Japoniei, țara gazdă a competiției. Confruntarea este transmisă în direct pe Digisport, Telekomsport, Looktv și LiveText pe HotNews.ro de la ora 11:00.

Rezultatele înregistrate de Japonia:

Japonia - Argentina 24-20

Congo - Japonia 16-28

Suedia - Japonia 34-26

Japonia - Rusia 23-33

Japonia - China 35-18

Muntenegru - Japonia 30-26

Japonia - Spania 31-33

Cum arată cele două loturi de jucătoare:

România

Japonia