Tomas Ryde, selecţionerul naţionalei de handbal a României, a anunțat faptul că cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu, ar putea rata partida cu Suedia, scrie Mediafax.

Cristina Neagu, in meciul cu RusiaFoto: ihf.info

”Cristina este obosită acum, e normal să fie aşa. A jucat cu Spania, cu Senegal, cu Muntenegru, a fost pe teren cu Ungaria, astăzi iarăşi. E obosită şi nu mai are energie. Ea a făcut enorm de multe lucruri pentru echipă, dar azi nu a putut şi am vorbit despre acest lucru înainte, dar şi pe parcursul jocului. I-am zis să-şi potolească creierul, să gândească şi să vorbească pozitiv. Ştiu că îi e greu, că ea are dorinţă, dar trebuie să o facă”, a declarat Ryde pentru Gazeta Sporturilor.

Întrebat dacă Neagu va evolua împotriva Suediei, selecționerul a răspuns: ”Vedem dacă o vom folosi, e un semn de întrebare fiindcă o doare genunchiul. Durerea e una, dar suferinţa că nu poţi să faci ce îţi doreşti e altceva şi te duce în stări în care îţi fierbe creierul şi chiar e prea mult. Vom vedea ce vom face. Avem o zi de odihnă şi poate îşi revine”.

Selecționerul a mai spus că partidele cu Suedia și cu Japonia vor fi extrem de grele.

S-au jucat duminică în Grupa Principala II:

România - Rusia 18-27

Muntenegru - Japonia 30-26

Spania - Suedia (de la ora 13:30)

Au mai rămas de disputat pentru România:

Marți, 10 decembrie:

România vs Suedia (de la ora 13:30)

Miercuri, 11 decembrie:

România vs Japonia (11:00)

Grupa Principală II, clasament:

1 Rusia 6 puncte (90:36 golaveraj)

2 Spania 4 (58:42)

3 Muntenegru 4 (83:79)

4 Suedia 2 (56:56)

5 Japonia 0 (75:97)

6 România 0 (60:85)

*Primele două se califică în semifinale.