Antrenorul naţionalei de handbal feminin a României, Tomas Ryde, a declarat la finalul partidei cu Rusia, pierdută cu scorul de 18-27, că nivelul arbitrajului ”s-a schimbat” în repriza a doua şi că ”nu e ok deloc” când un joc se schimbă ”aşa”, scrie News.ro.

Tomas Ryde, fost selectioner al RomanieiFoto: frh.ro

”Felicitări Rusiei şi antrenorului Martin Ambros. Au câştigat şi nu există niciun dubiu în privinţa victoriei. Au avut mai multă energie. Am jucat foarte bine în faţa Annei Sen şi a Vyakhirevei în prima repriză. Nu am jucat foarte bine în atac, dar a fost 10-10 şi aveam ceva speranţe că vom reuşi. Mi s-a părut că s-a schimbat nivelul arbitrajul în a doua repriză, au fost câteva situaţii în care nu s-au descurcat deloc, trebuie să o spun. Jucătoarele au şi ele problemele lor, am şi eu probleme cu felul în care antrenez, dar când un joc se schimbă aşa cum s-a întâmplat astăzi, nu este ok deloc”, a spus Ryde în conferinţa de presă de la finalul partidei, citat de Telekom Sport.

Meciul cu Rusia a fost arbitrat de cuplul argentinian Mariana Garcia şi Maria Ines Paolantoni.

Naţionala României a fost învinsă cu scorul de 27-18 (10-10) şi rămâne cu 0 puncte în grupa principală II, astfel că ratează orice şansă de a mai lupta pentru semifinale şi, implicit, pentru medalii.

În următoarele două meciuri, tricolorele vor întâlni Suedia (marţi, ora 13.30) şi Japonia (miercuri, ora 11.00).