Scandalul de dopaj în care este implicată echipa Corona Brașov nu a rămas fără rezultat pe plan european, formația din prima ligă de handbal feminin a României fiind exclusă din Cupa EHF, după cum informează forul european într-un comunicat de presă.

HotNews.roFoto: Hotnews

La doar o zi distanță după ce Agenția Națională Anti Doping a anunțat că le-a suspendat provizoriu pe toate jucătoarele de la Corona Brașov, EHF a precizat pe site-ul oficial că a exclus echipa din România din Cupa EHF.

Corona era calificată în grupele Cupei EHF, acolo unde făcea parte din Grupa C, alături de MKS Lublin (Polonia), Erd (Ungaria) și HC Odense (Danemarca).

Ce spune EHF-ul

"În conformitate cu articolul 10.2 din regulamentul EHF pentru antidoping, în cazul în care se constată că mai mult de doi membri ai unei echipe au comis o încălcare a regulilor antidoping, se impune o sancțiune corespunzătoare și pentru club, nu numai pentru jucătoarele în cauză", se precizează în comunicatul EHF.

Clubul Corona Brașov poate face contestaţie în termen de şapte zile.

Ce spune antrenorul Coronei Brașov

"Suntem dărâmaţi cu toţii. Când trebuia să ne bucurăm de munca noastră, a venit această veste. Toată lumea regretă, toată lumea e supărată. Aceste jucătoare tinere n-au nicio vină. Nici acum nu ştim dacă procedura e interzisă sau nu. Doctorul a vrut să se ducă la ei (n.r. - la ANAD) cu actele pe care le are... Trebuie să se ducă înainte de utilizarea tratamentului. Tratamentul n-a fost utilizat pentru sporirea performanţei sportive, ci pentru refacere" - Ion Crăciun, antrenorul Coronei Braşov, pentru Telekom Sport.

De știut: Federația Română de Handbal a ridicat, joi, suspendările provizorii pentru două jucătoare, Alicia Gogârlă şi Andreea Chiricuţă.