România și Ungaria se duelează vineri, de la ora 12:00, într-o adevărată finală de calificare în Grupele Principale ale CM de handbal feminin din Japonia. În urma rezultatelor consemnate joi, tricolorele știu deja pe cine ar putea întâlni dacă vor ajunge totuși în următoarea faza a competiției.

Cristina NeaguFoto: Cristina Neagu / Instagram

Dacă se va califica, România va fi C3 în Grupa Principală II, acolo de unde vor face parte primele trei clasate din Grupele C și D.

Înainte de disputarea ultimelor meciuri din cele două grupe, se știu echipele calificate, mai puțin România sau Ungaria.

Sigur, ordinea finală va fi stabilită după meciurile dintre Spania vs Muntenegru (ambele numai victorii pe linie) și Rusia vs Suedia (tot la fel, au numai victorii pe linie).

O victorie cu Ungaria (să sperăm că ea va veni totuși) ar face ca tricolorele să facă pasul în Grupa Principală II fără niciun punct.

De ce? Este simplu: în faza următoare a CM se iau în considerare doar punctele reușite cu echipe care au obținut calificarea. Dacă luăm în considerare varianta calificării, atunci România ar fi avut victorii numai cu formații care au părăsit deja turneul final: Senegal, Kazahstan și Ungaria.

În aceste condiții, speranțele spre o semifinală ar ține mai degrabă de o aliniere a planetelor.

Cum ar putea arăta Grupa II Principală de la CM:

1 C1 (Spania/Muntenegru)

2 D1 (Rusia/Suedia)

3 C2 (Spania/Muntenegru)

4 D2 (Suedia/Rusia)

5 C3 (România - dacă va învinge pe Ungaria)

6 Japonia.

Varianta simplificată a adversarelor: Spania, Muntenegru, Rusia, Suedia și Japonia.

Vineri vor avea loc meciurile:

Muntenegru - Spania (de la ora 08:00)

Senegal - Kazahstan (de la ora 08:00)

România vs Ungaria (de la ora 12:00).

În funcție de rezultatele consemnate, în grupele principale echipele calificate ar putea merge cu următoarele puncte: Spania (4 puncte, 3 sau 2), Muntenegru (4 puncte, 3 sau 2), România (0).

*Spania și Muntenegru ar putea merge cu 3 puncte mai departe dacă vor remiza vineri. Cu 4 puncte va merge învingătoarea.

Din grupa C lucrurile stau astfel: Rusia (4 puncte, 3 sau 2), Suedia (4 puncte, 3 sau 2), Japonia (0).

*Rusia și Suedia ar putea merge cu 3 puncte mai departe dacă vor remiza vineri. Cu 4 puncte va merge învingătoarea.

Ținând cont de faptul că tricolorele au jucat deja cu Spania și Muntenegru, meciurile României dintr-o posibilă Grupa Principală II ar fi cu Rusia, Suedia și Japonia (pe 8, 10 și 11 decembrie).