Per Johansson, selecționerul Muntenegrului, a declarat că victoria contra României s-a datorat celor 10-12 minute bune ale echipei sale din finalul meciului. Fostul antrenor de la CSM București a avut cuvinte de laudă pentru naționala României: "Portarii lor de mare valoare au fost la înălţime, Neagu a jucat la un nivel pe care foarte puţine jucătoare din lume îl au".

HotNews.roFoto: Hotnews

"În primul rând vreau să îl felicit pe colegul meu suedez şi pe fosta mea jucătoare, Aneta, pentru un meci foarte bun, nu am subestimat România pentru că ne-am dat seama că este ultima lor şansă de a arunca moneda în aparat şi am tratat partida corespunzător. Ne-au supus unei presiuni uriaşe, portarii lor de mare valoare au fost la înălţime, Neagu a jucat aşa cum o ştim, la un nivel pe care foarte puţine jucătoare din lume îl au" a spus selecţionerul Muntenegrului.

"Noi în schimb am fost stresate, tensionate şi frustrate, a trebuit să facem marcaj om la om la Cristina. România a avut patru goluri avantaj, am reuşit să ne impunem graţie acelei perioade bune de 10-12 minute din finalul jocului, dar până la urmă trebuie să recunoaştem că doar norocul ne-a făcut să câştigăm cele două puncte astăzi. Nu putem trece cu vederea că am avut un adversar foarte puternic" a încheiat Per Johansson, potrivit Telekom Sport.

Grație victoriei cu România, Muntenegru și-a asigurat calificarea în Grupele Principale ale Campionatului Mondial din Japonia.

Per Johansson a antrenat-o pe CSM în două rânduri, în 2017 și 2018, când bucureștencele au câștigat de fiecare dată medaliile de bronz în Liga Campionilor.

S-au disputat miercuri în Grupa C:

Kazahstan - Spania 16-43

Muntenegru - România 27-26

Ungaria - Senegal 30-20

Clasament:

1 Spania 8 puncte (132-77) / calificată

2 Muntenegru 8 (111-96) / calificată

3 Ungaria 4 (118-89)

4 România 4 (93-102)

5 Senegal 0 (69-87)

6 Kazahstan 0 (72-134)

*Primele trei clasate se vor califica în Grupele Principale ale CM.

A mai rămas de disputat pentru tricolore:

6 decembrie, ora 12:00, România vs Ungaria / Yatsushiro General Gymnasium, Yatsushiro

Aici poți citi o amplă prezentare a CM de handbal feminin din Japonia.