Jucătoarele din echipa națională de handbal a României au început vineri antrenamentele în Japonia, acolo unde va avea loc Campionatul Mondial (30 noiembrie - 15 decembrie). Selecționerul Tomas Ryde a asigurat că jucătoarele sunt dispuse să se ajute, iar primul antrenament a fost unul foarte bun.

HotNews.roFoto: Hotnews

După un drum de aproape 17 ore, programul zilei de vineri a inclus odihnă, recuperare, saună și antrenament, se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Handbal.

"Unele dintre fete s-au trezit, chiar și eu m-am trezit în mijlocul nopții. Încă ne adaptăm la fusul orar și unele jucătoare reușesc mai repede, altora le este mai dificil. Știm cum să jucăm, dar avem nevoie să repetăm.

Jucătoarele sunt dispuse să se ajute, comunicarea e foarte bună și a fost un prim antrenament foarte bun", a spus selecționerul României, Tomas Ryde, potrivit Digi Sport.

Campionatul Mondial de handbal feminin va avea loc între 30 noiembrie şi 15 decembrie, în Japonia.

Naţionala României face parte din Grupa C la turneul final, alături de Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal şi Kazahstan, urmând să debuteze cu o partidă în faţa Spaniei, la 30 noiembrie. Pentru a avansa în Main Round, România trebuie să se claseze în Top 3 în Grupa C.

Programul României din Japonia: cu Spania (30 noiembrie), Senegal (1 decembrie), Kazahstan (3 decembrie), Muntenegru (4 decembrie) şi Ungaria (6 decembrie).