​Selecţionerul australian Eddie Jones a confirmat că îşi va onora contractul pe care îl are cu echipa naţională de rugby a Angliei, conform unei autobiografii ce va apărea în următoarea perioadă şi din care Times a prezentat sâmbătă pasaje, informează AFP, citată de Agerpres.

Eddie JonesFoto: world.rugby

"Eu voi rămâne cu certitudine pentru încă doi ani antrenorul Angliei", a scris Jones (59 ani) în cartea "Viaţa mea este rugby-ul", ce va fi pusă în vânzare începând cu data de 21 noiembrie, adăugând că vrea să facă din echipa sa "locul forte al rugby-ului mondial".

Jones a preluat naţionala Angliei în 2015, la o zi după umilitoarea înfrângere din primul tur al Cupei Mondiale pe care a organizat-o împreună cu Ţara Galilor.

Dar la Cupa Mondială 2019 din Japonia, Anglia a eliminat Noua Zeelandă şi a ajuns până în finală, unde a fost învinsă însă de Africa de Sud (12-32).

Jones nu a exclus chiar să continue şi după 2021, recunoscând în acelaşi timp că "ceasul merge în ceea ce priveşte anii mei ca antrenor la cel mai înalt nivel".

Federaţia engleză de rugby, prin vocea directorului său general Bill Sweeney, a anunţat recent că va începe de urgenţă tratativele pentru prelungirea contractului lui Eddie Jones până la Cupa Mondială din 2023 din Franţa.

Eddie Jones a vorbit pentru prima oară şi de regretele sale în ce priveşte alegerile făcute pentru finala pierdută.

"Am avut dreptate cu Australia (40-16) şi cu Noua Zeelandă, dar s-a dovedit că în meciul cel mai important din ultimii noştri patru ani, eu m-am înşelat complet", a admis selecţionerul.