SCM Râmnicu Vâlcea rămâne în cursa de calificare în grupele principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin, deşi a fost învinsă de formaţia germană SG BBM Bietigheim, cu scorul de 31-28 (13-14), duminică, la Ludwigsburg, în în Grupa C, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Campioana României a suferit a patra înfrângere consecutivă, după ce se impusese la debut cu 34-27 în faţa formaţiei germane, având astfel avantajul rezultatului direct la egalitate de puncte.

Vâlcencele au început bine meciul cu Bietigheim şi au condus cu 3-0, controlând prima repriză în cea mai mare parte a timpului. Echipa antrenată de Florentin Pera a intrat la pauză cu un gol avans, 14-13, dar a făcut o repriză secundă foarte slabă, pierzând fără drept de apel.

În partea secundă, SCM a condus cu 16-14 şi 17-15, dar a primit cinci goluri consecutive (15-20) şi SG BBM Bietigheim a rămas la conducere până la final, câştigând cu 31-28, după ce a condus şi la cinci goluri, 27-22, 29-24, 30-25, 31-26.

Meciul a fost arbitrat de polonezii Bartosz Leszczynski şi Marcin Piechota, iar delegat EHF a fost turcul Ayberk Dilmen.

În alt meci, Brest Bretagne Handball a dispus de Buducnost Podgorica cu 32-28.

Brest ocupă primul loc, cu 10 puncte, urmată de Buducnost, 6 puncte, SCM Râmnicu Vâlcea, 2 puncte, SG BBM Bietigheim, 2 puncte. Primele trei clasate se califică în grupele principale.

În ultima etapă vor avea loc partidele SCM Ramnicu Vâlcea - Brest Bretagne Handball şi Buducnost - SG BBM Bietigheim. SCM trebuie să obţină cel puţin acelaşi rezultat ca Bietigheim pentru a se califica mai departe.