România înfruntă Spania pe 30 noiembrie, în primul meci la Campionatul Mondial de la Kumamoto (Japonia), iar adversara va prezenta o echipă cu multe jucătoare cunoscute publicului din țară, scrie Mediafax.

Campionatul Mondial de handbal feminin din JaponiaFoto: ihf.info

Nu mai puțin de cinci handbaliste care sunt legitimate azi în Liga Națională vor fi la respectiva întâlnire în tabăra adversă. Selecționerul Carlos Viver a reținut 17 jucătoare pentru turneul final, unul extrem de important în tentativa echipelor naționale de a ajunge la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Printre acestea se regăsesc și câteva jucătoare cu mare experiență, precum Silvia Navarro, Carmen Martin, Marta Lopez și Alexandrina Cabral. Ultimele două au revenit în naționala Spaniei după o perioadă de absență.

Toate cele patru handbaliste menționate au jucat sau sunt active în Liga Națională din România. Navarro și Cabral au evoluat în trecut la Oltchim, Carmen Martin a revenit la CSM București, în timp ce Lopez este în primul ”7” la Vâlcea, la fel ca și Mireya Gonzalez și Alicia Fernandez. Tot din țară, de la Gloria Bistrița, provine și Darly Zoqbi, practic MVP-ul partidei din această săptămână cu Vâlcea, încheiată cu o mare surpriză (24-19). În sezonul trecut, în România a mai evoluat Almudena Rodriguez, la Gloria Bistrița. Așadar, în total Spania va avea opt jucătoare care au legătură cu handbalul românesc.

Lotul Spaniei pentru Campionatul Mondial:

Portari: Silvia Navarro (Rocasa Gran Canaria), Mercedes Castellanos (Super Amara Bera Bera), Darly Zoqbi (Gloria Bistrița)

Extreme stânga: Soledad Lppez (Rincon Fertilidad Málaga), Jennifer Gutierrez (Handball Elche)

Interi stânga: Alexandrina Cabral (Nantes Atlantique Handball), Lara Gonzalez (ES Besancon)

Centri: Alicia Fernandez (Vâlcea), Silvia Arderius (Super Amara Bera Bera), Nerea Pena (Siofok KC)

Interi dreapta: Almudena Rodríguez (HC Thüringer), Mireya Gonzalez (Vâlcea)

Extreme dreapta: Carmen Martin (CSM București), Marta Lopez (Vâlcea)

Pivoți: Ainhoa ​​Hernandez (Zubileta Evolution Zuazo), Eli Cesareo (Super Amara Bera Bera), María Nunez (ES Besancon).

Naționala Spaniei va ajunge pe 22 noiembrie în Kumamoto. Din Grupa C mai fac parte Unagria, Muntenegru, Senegal și Kazakhstan.