Siya Kolisi, căpitanul Africii de Sud, a devenit primul jucător de culoare care a condus naţionala Springboks la câştigarea Cupei Mondiale de rugby, sâmbătă, după victoria cu 32-12 înregistrată în faţa selecţionatei Angliei, în finala de la Yokohama (Japonia), potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vreau să mulţumesc întregii echipe pentru ceea ce am realizat. Am înfruntat un anumit număr de provocări, însă ştiţi că poporul sud-african a fost în spatele nostru şi am dori să-i mulţumim. Avem atâtea probleme în ţara noastră, însă avem o astfel de echipă. Venim din medii diferite, avem origini diferite, dar am ajuns împreună cu un singur obiectiv, pe care am dorit să-l atingem.

Am făcut asta pentru Africa de Sud, iar acest lucru arată că trebuie să ne unim forţele dacă dorim să realizăm ceva. Înaintea meciului, antrenorul ne-a spus că nu jucăm pentru noi, ci jucăm pentru poporul ţării noastre. Este ceea ce am dorit să facem. Am apreciat cu adevărat întregul sprijin pe care l-am primit", a declarat Kolisi după victorie.

Căpitanul Africii de Sud a primit trofeul Webb Ellis, atribuit campioanei mondiale, din mâinile prinţului Akishino, membru al familiei imperiale japoneze, pe un podium instalat în centrul stadionului din Yokohama.

Africa de Sud a câştigat pentru a treia oară în istoria sa Cupa Mondială de rugby, după succesele din 1995 şi 2007.​

Citește și: VIDEO Africa de Sud este noua campioană mondială la rugby (32-12 vs Anglia)