După ce a reușit să o elimine pe Noua Zeelandă în semifinale, Anglia este gata să lupte pentru trofeu cu Africa de Sud, în finala Campionatului Mondial de Rugby. Eddie Jones, selecționerul englezilor, s-a arătat extrem de încrezător în elevii săi, declarând că sunt foarte bine pregătiți și vor intra pe teren fără teamă, chiar dacă vor înfrunta "cea mai intimidantă echipă din lume".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am avut patru ani să pregătim acest meci. Știm exact cum vom juca tactic. Suntem în formă. Ne-am simțit foarte bine pe durata turneului, am avut într-adevăr momente minunate. Acum, toate lucrurile bune au un sfârșit și avem șansa să terminăm cu bine această aventură. Așa că singura noastră dorință este să jucăm această finală. Știm ce ne așteaptă. Ei nu ne vor oferi meciul. Vor juca dur. Ne așteptăm la o provocare fizică uriașă în care ei vor dori să își impună jocul", a declarat Eddie Jones, într-o conferință de presă, potrivit L'Equipe.

"Vom intra pe teren fără nicio teamă"

"Suntem pregătiți, de patru ani muncim pentru a fi pregătiți pentru acest moment. De aceea, cu toții putem sta liniștiți săptămâna aceasta. Pe de altă parte, nu suntem relaxați cu privire la ceea ce ne așteaptă. Știm dificultatea cu care se vor opune. Din punct de vedere istoric, știm că este cea mai intimidantă echipă din lume, așa că vom încerca să alungăm această idee. Băieții știu la ce să se aștepte, dar din nou, am făcut o pregătire atât de bună încât vom intra pe teren fără nicio teamă.

Am avut o abordare destul de simplă în acest turneu. În fiecare zi, am căutat să progresăm. Și fiecare joc a fost o oportunitate pentru noi să fim mai buni. Nu trebuie să ne facem griji pentru clasamentul nostru. Preocuparea noastră este dacă putem fi și mai buni mâine și dacă sâmbătă putem juca mai bine decât am făcut-o până acum. Prin această abordare simplă, jucătorii au asimilat această disciplină și libertatea de a-și folosi tot potențialul pentru echipa Angliei. Și de aceea avem acest sentiment că suntem pregătiți pentru sâmbătă", a precizat selecționerul australian al englezilor.

Cum a ales echipa pentru finală

"În fiecare săptămână compunem o echipă în funcție de ceea ce ne este prezentat: condițiile meteorologice, arbitrul, adversarul, felul în care vrem să jucăm. Și credem că acesta este cel mai bun echilibru pentru jocul care ne așteaptă săptămâna aceasta.

Din prima zi, obiectivul nostru a fost să devenim cea mai bună echipă din lume. Aici am vrut să ajungem. Încercăm să nu fim atenți la tot ce se discută în exterior. Important este ce se întâmplă în interiorul echipei", a încheiat Eddie Jones.

Finala dintre Anglia și Africa de Sud va avea loc sâmbătă, 2 noiembrie, de la ora 11:00 (ora României). Partida pentru stabilirea locului 3, dintre Noua Zeelandă și Țara Galilor se va dispută vineri, 1 noiembrie, de la ora 11:00.

Anglia, singura echipă din emisfera nordică devenită campioană mondială (2003), a pierdut două finale, în 1991 şi 2007. Africa de Sud se află pentru a treia oară în istorie în finala Cupei Mondiale de rugby. Precedentele două, în 1995 și 2007, au fost câștigate, ultima chiar în fața Angliei.

Echipele de start pentru marea finală:

Anglia: Daly - Watson, M. Tuilagi, O. Farrell, May - Ford, B. Youngs - Underhill, B. Vunipola, T. Curry - Lawes, Itoje - Sinckler, George, M. Vunipola

Rezerve: Cowan-Dickie, Marler, Cole, Kruis, Wilson, Spencer, H. Slade, Jon. Joseph

Africa de Sud: W. Le Roux - Kolbe, Am, De Allende, Mapimpi - Pollard, De Klerk - P.S. Du Toit, Vermeulen, Kolisi - De Jager, Etzebeth - Malherbe, Mbonambi, Mtawarira

Rezerve: Marx, Kitshoff, Koch, Snyman, Mostert, Louw, Jantjies, F. Steyn

Finalele Cupei Mondiale:

2015 (Londra): Noua Zeelandă - Australia 34-17

2011 (Auckland): Noua Zeelandă - Franţa 8-7

2007 (Saint-Denis): Africa de Sud - Anglia 15-6

2003 (Sydney): Anglia - Australia 20-17, după prelungiri

1999 (Cardiff): Australia - Franţa 35-12

1995 (Johannesburg): Africa de Sud - Noua Zeelandă 15-12, după prelungiri

1991 (Londra): Australia - Anglia 12-6

1987 (Auckland): Noua Zeelandă - Franţa 29-9