Reprezentativa Angliei s-a calificat în finala Cupei Mondiale de rugby, învingând în semifinale, la Yokohama, selecţionata Noii Zeelande, deţinătoarea trofeului, scor 19-7.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Mediafax, englezii au deschis scorul după doar două minute, în urma eseului reușit de Manu Tuilagi. Transformarea lui Owen Farrel și lovitura de pedeapsă a lui George Ford au dus scorul la 10-0, la pauză, în favoarea Angliei.

După pauză, George Ford a mai punctat prin alte trei lovituri de pedeapsă, iar Noua Zeelandă a răspuns prin eseul lui Ardie Savea și transformarea lui Richie Mo'Unga, realizări insuficiente pentru a se apropia de Anglia.

Astfel, Anglia a obținut a patra calificare din istorie în finala Cupei Mondiale, în timp ce Noua Zeelandă, campioană a lumii de trei ori, suferă prima înfrângere la turneul final din 2007 și părăsește competiția în penultimul act.

Vezi aici rezumatul partidei dintre Anglia și Noua Zeelandă.

În finala Cupei Mondiale, Anglia va întâlni învingătoarea din partida Țara Galilor-Africa de Sud, care va avea loc duminică, de la ora 11:00, la Yokohama.

Noua Zeelandă a câştigat trofeul în 1987, 2011 şi 2015. Africa de Sud s-a impus în 1995 şi 2007, iar Anglia în 2003. Cea mai bună performanţă a Ţării Galilor la Cupa Mondială este o clasare pe locul trei la ediţia din 1987, scrie News.ro.

Ce au spus cei doi antrenori: