​Selecţionerul campioanei mondiale la rugby, Noua Zeelandă, Steve Hansen, spune că în cadrul antrenamentelor înainte de semifinala de sâmbătă cu Anglia, de la Cupa Mondială 2019, elevii săi se pregătesc şi exersează inclusiv loviturile de departajare, potrivit Agerpres.

Steve HansenFoto: world.rugby

În cazul în care meciul se încheie la egalitate după 80 de minute, vor urma două reprize de prelungiri a câte zece minute, iar dacă rezultatul se va menţine acelaşi, câte cinci jucători de la fiecare echipă vor executa lovituri de departajare.

''Este puţin probabil ca partida să se decidă în această manieră. Dar dacă suntem pregătiţi? Bineînţeles, doar cunoaştem regulile jocului de rugby, ne pregătim pentru orice, ar fi anormal să nu ne pregătim. Totuşi nu cred că un eventual rezultat de egalitate după cele 80 de minute s-ar menţine şi după cele două reprize de prelungiri, probabil o echipă va înscrie'', a spus Hansen, potrivit BBC.

Marţi, selecţionerul Angliei, Eddie Jones, s-a plâns de faptul că echipa sa ar fi fost spionată în timpul unui antrenament de către o persoană care ar fi filmat pregătirile ''trandafirilor'' de la un etaj superior al unei clădiri înalte aflate în apropierea bazei sportive.

Noua Zeelandă şi Anglia se vor întâlni sâmbătă, la Yokohama, în prima semifinală de la CM 2019, după ce englezii au trecut în sferturi de vicecampioana mondială, Australia, iar All Blacks au învins Irlanda.

Cea de-a doua semifinală se va disputa duminică, pe acelaşi stadion, între Ţara Galilor şi Africa de Sud, o confruntare între campioanele emisferelor de nord şi de sud.

În noiembrie anul trecut, Anglia a pierdut cu 15-16 ultima întâlnire cu Noua Zeelandă, un meci-test disputat pe Twickenham, englezii având precedenta victorie în decembrie 2012, la Londra, tot într-o partidă de pregătire, 38-21.