​Federaţia Chineză de Baschet a anunţat că suspendă "cooperarea" cu echipa Houston Rockets, după ce managerul general al acesteia şi-a arătat pe Twitter susţinerea faţă de protestatarii din Hong Kong, relatează Reuters.

Proteste Hong KongFoto: Captura video

Echipa Houston Rockets are foarte mulţi fani în China, în parte pentru că în 2002 l-a legitimat pe baschetbalistul chinez Yao Ming.

Federaţia chineză a notat, într-un comunicat postat pe reţeaua Weibo, că mesajul lui Daryl Morey a fost unul : "Managerul general al Houston Rockets, Morey, a făcut un comentariu nepotrivit legat de Hong Kong. Federaţia Chineză de Baschet este cu tărie împotriva acestuia şi va suspenda schimburile şi cooperarea".

Forul nu a precizat natura cooperării şi cât va dura suspendarea.

Pe Twitter, Daryl Morey a postat o imagine cu mesajul: "Luptă pentru libertate. Fii alături de Hong Kong". Între timp, postarea a fost ştearsă şi patronul echipei, Tilman Fertitta, a notat pe Twitter că se delimitează de mesajul lui Morey.

"Daryl Morey nu vorbeşte în numele Houston Rockets. Prezenţa noastră la Tokyo este pentru pomovarea NBA-ului în plan internaţional şi nu suntem o organizaţie politică", a afirmat Fertitta, potrivit News.ro.