HC Dobrogea Sud Constanța este la un pas de eliminare din Cupa EHF, după ce a cedat cu 24-22 în fața echipei Csurgoi, într-un meci din turul doi preliminar, prima manșă, care a avut loc pe teren propriu, transmite Mediafax.

EHF logoFoto: ehf-euro.com

„Delfinii” au cel mai slab start de sezon de când au promovat în Liga Națională, iar toată strategia din vară, urmată de o formă proastă în ultimele săptămâni, se reflectă și în cupele europene. Constanța și-a fixat ca obiectiv să ajungă din nou în grupele competiției, dar șansele s-au redus mult încă din turul 2 preliminar. Înlocuirea antrenorului Zvonko Sundovski cu Djordje Cirkovic a adus un plus de combativitate, dar oaspeții au început tare și s-au desprins la 11-4 în prima parte (min. 21). Constanța a redus din handicap până la pauză, 9-12, a reușit chiar să egaleze în partea secundă (18-18, min. 46), dar Csurgoi a fost echipa mai lucidă pe final și a câștigat cu 24-22. Manșa retur va avea loc peste o săptămână în Ungaria.

Au evoluat:

Iancu, Vasile, Hendawy – portari; Nikolic 5, Malinovic 4, Chikovani 4, Ali Omar 2, Simovic 2, Chiuffa 1, Andrei 3, Rotaru 1, Csog, Susanu

Zaponsek 1, Pallag – portari; Hanusz 5, Potocnik 3, Vasic 3, Hadziomerovic 3, Gebhardt 2, Astrashapkin 2, Nagy 4, Oslak 1, Leitmer, Kovacevic, Toskic, Cehte, Szeitl, Vasvari.

În sezonul trecut, HCDS Constanța a jucat în grupele Cupei EHF și a luptat la un moment dat cu șanse de a ajunge până în sferturile de finală.