​Suporterii neo-zeelandezi au fost extrem de furioşi, sâmbătă, după ce transmisia meciului cu Africa de Sud de la Cupa Mondială de rugby din Japonia a fost afectată de numeroase probleme tehnice, informează lequipe.fr.

Noua Zeelanda a invins Africa de Sud la CM de rugbyFoto: rugbyworldcup.com

Peste 10.000 de neo-zeelandezi au luat cu asalt linia telefonică a grupului Spark, care difuzează competiţia, după ce transmisia meciului a fost întreruptă în numeroase rânduri.

"La mijlocul primei reprize, noi am observat că unii clienţi aveau probleme cu imaginea în streaming. Ne cerem scuze şi vom colabora cu partenerii noştri pentru a corecta greşelile şi a ne asigura că totul va decurge perfect de-a lungul turneului", a anunţat grupul Spark, care difuzează Cupa Mondială.

În urma nemulţumirilor utilizatorilor, cel mai mare grup de telecomunicaţii din Noua Zeelandă a fost constrâns să transmită a doua repriză cu acces liber. Deoarece, pentru prima oară, fanii campionilor mondial au fost nevoiţi să achiziţioneze o ofertă pentru mai multe meciuri sau doar pentru o partidă a Noii Zeelande.

Spark a menţionat că toţi clienţii care se vor conecta pentru meciurile de duminică vor fi rambursaţi integral, în timp ce cei care au achiziţionat o ofertă pentru toată competiţia vor beneficia de o reducere de 15 la sută, potrivit News.ro.