Franţa a învins Argentina cu 23-21 la Cupa Mondială de rugby din Japonia, într-o partidă din Grupa C, astfel că a trecut de un prim obstacol dificil. „O uşurare imensă”, a titrat L’Equipe imediat după acest joc, potrivit Mediafax.

Franta a invins Argentina la CM de rugbyFoto: rugbyworldcup.com

Franţa şi Argentina au oferit un prim "thriller" la această ediţie a turneului final. Miza jocului a fost uriaşă, având în vedere că selecţionatele fac parte din , alături de Anglia, iar în sferturi se vor califică doar primele două.

Jocul a avut răsturnări de situaţie, iar fiecare echipă şi-a jucat şansa până în minutul 80. "Cocoşii galici" au început în forţă Cupa Mondială, cu două încercări realizate de Gael Fickou şi Antoine Dupont, astfel că la puază a intrat cu un avantaj destul de bun, 20-3. "Pumele" s-au liniştit la pauză, iar în actul secund au avut o cursă de recuperare senzaţională, reuşind să preia conducerea cu 21-20 în minutul 68.

Aflată în corzi, Franţa a răspuns neaşteptat pentru adversari, cu un drop-gol reuşit de Lopez la un minut distanţă, de la 30 de metri, astfel că a revenit la conducere, 23-21. Avea să fie şi scorul final, dar ultimele minute au fost electrizante.

Ntamack a ratat o lovitură de pedeapsă în minutul 76, aşadar şi o şansă a Franţei de a se desprinde la 5 puncte. Argentina a plecat la atac şi în ultimul minut a beneficiat la rândul ei de o lovitură de pedeapsă. Emiliano Boffelli a ratat ţinta pentru câţiva centimetri, iar Franţa a respirat uşurată. A obţinut o victorie mare şi deja are un alt suflu la Cupa Mondială, după o perioadă în care a tot căutat să sudeze un prim XV. Cu locul 4 la ultima ediţiei, Argentinei nu i-a rămas decât varianta victorie cu Anglia pentru o calificare în sferturi.

Cu un final pe muchie de cuţit, nervii au fost întinşi la maximum, iar după fluierul final jucătorii celor două echipe s-au luat la bătaie. Lucrurile s-au calmat însă rapid după intervenţia oficialilor.

Rezumatul partidei dintre Franța și Argentina.

Au avut loc, sâmbătă, la Campionatul Mondial de rugby:

Grupa D: Australia vs Fiji 39-21

Grupa C: Franța vs Argentina 23-21

A rămas de disputat:

Grupa B: Noua Zeelandă vs Africa de Sud, de la 12:45

Cum arată grupele turneului final mondial:

Grupa A: Irlanda, Scoția, Japonia, Rusia, Samoa

Grupa B: Noua Zeelandă, Africa de Sud, Italia, Namibia, Canada

Grupa C: Anglia, Franța, Argentina, SUA, Tonga

Grupa D: Australia, Țara Galilor, Georgia, Fiji, Uruguay.