Cupa Mondială de rugby 2019 din Japonia va fi cea mai rentabilă din istoria sportului cu balonul oval, depăşind cu aproximativ 15 milioane lire sterline ediţia precedentă, găzduită de Anglia, a indicat marţi World Rugby, cu trei zile înaintea deschiderii turneului care se va disputa cu casele închise, informează AFP, conform Agerpres.

CM Rugby 2019Foto: rugbyworldcup.com

Potrivit organismul suprem al rugbyului, competiţia din această toamnă va genera venituri de 260 milioane lire sterline, depăşind astfel Mondialul din 2015, cel mai rentabil de până acum (245 milioane), în condiţiile în care numărul de locuri disponibile este mult inferior (1,8 milioane, faţă de 2,47 milioane).

"Este o reuşită comercială formidabilă, sper că şi de dezvoltare. În ceea ce priveşte competiţia, vom vedea pe teren", a spus directorul general al World Rugby, Brett Gosper. Acesta a precizat că estimările anterioare în privinţa veniturilor comerciale generale de Mondialul japonez erau cu aproape 25% mai mici.

Japonia este prima ţară asiatică desemnată gazdă a Cupei Mondiale de rugby, precum şi prima ţară din afara marilor naţiuni tradiţionale ale acestui sport.

Aproape toate biletele (96%) pentru CM 2019 au fost vândute, a indicat marţi comitetul nipon de organizare. "Avem 5,5 milioane de cereri pentru 1,8 milioane de locuri, deci ştim că va fi un 'sold out'. Nu am anunţat încă acest lucru, dar urmează să o facem", a mai afirmat Gosper.

Cupa Mondială de rubgy se dispută în perioada 20 septembrie - 2 noiembrie. În România, competiția va fi transmisă în direct pe TVR.

Cum arată grupele turneului final mondial:

Grupa A: Irlanda, Scoția, Japonia, Rusia, Samoa

Grupa B: Noua Zeelandă, Africa de Sud, Italia, Namibia, Canada

Grupa C: Anglia, Franța, Argentina, SUA, Tonga

Grupa D: Australia, Țara Galilor, Georgia, Fiji, Uruguay.