În urma unei veri care a remodelat complet peisajul favoriților celei mai competitive ligi de baschet din lume - NBA, împătimiții baschetului s-au bucurat de impredictibilitate. Luând în calcul omogentitatea loturilor (sau lipsa ei), specialiștii de peste ocean au inclus un număr mare de formații în lupta pentru titlul Larry O'Brien. Dar, două dintre acestea sunt așezate (cu puțin) în fața tuturor.

NBA, logoFoto: nba.com

Pe continentul american se caută întotdeauna spectacolul imediat. Prin urmare, nu ar fi greu de ghicit care vor fi echipele ce vor evolua în noaptea de deschidere. Cele două trupe din Los Angeles se vor înfrunta într-un duel care se anunță deja fabulos, întrucât programul a fost anunțat oficial în cursul zilei de ieri (în America de Nord).

Atât L.A. Clippers cât și L.A. Lakers și-au construit loturi solide, pe baza unor tandemuri de excepție. Prima mutare majoră a verii a fost reușită de formația Purple & Gold, Lakers reușind să-l aducă pe Anthony Davis din New Orleans, lângă LeBron James.

Ulterior, după o lungă așteptare, Kawhi Leonard s-a hotărât să părăsească Toronto, semnând cu Clippers. Însă, mutarea respectivă s-a parafat doar după ce MVP-ul finalei precedente a fost asigurat că Paul George îi va veni alături, din Oklahoma City (prin intermediul unui schimb).

Astfel, se pare că liga nu a dorit să rateze oportunitatea unei încleștări în Orașul Îngerilor, pentru noaptea de deschidere (22 – 23 octombrie). Mai mult, potrivit espn.com, Lakers și Clippers vor ține capul de afiș și în ziua de Crăciun. De altfel, se aștepta doar o confirmare în sensul respectiv, care a venit odată cu anunțarea programului.

În același timp, chiar dacă echipa campioană și-a pierdut super-starul, aceasta va evolua în prima partidă a noului sezon. Conform ESPN, Toronto Raptors va primi pe teren propriu New Orleans Pelicans. Cu alte cuvinte, dacă nu intervin probleme în presezon, fenomenul Zion Williamson va fi principalul punct de atracție la Scotiabank Arena.

Prima opțiune din Draftul acestui an se va confrunta cu așteptări pe măsura abilităților sale, demonstrate la nivel de colegiu, care par a fi de-a dreptul unice. Vom avea o primă indicație cu privire la Zion, pe tărâm canadian, acolo unde jucătorii lui Raptors vor primi inelele de campion. Campania precedentă a adus titlul NBA în premieră, pentru singura franciză din țara frunzei de arțar, aflată în baschetul profesionist nord-american.

Sunt multe elemente de urmărit pe parcursul întregului sezon 2019-2020 din NBA, dar totul va începe în Toronto respectiv Los Angeles, iar interesul se anunță la cote deosebit de înalte.