Cea mai cunoscută ligă de baschet din lume, NBA-ul, se pregătea de o vară poate chiar mai palpitantă decât întregul sezon 2018-2019. Totuși, ultimele două meciuri ale finalei dintre Toronto Raptrors și Golden State Warriors aveau să schimbe complet povestea anului.

Kevin DurantFoto: Captura YouTube

În cea de-a cincea partidă a ultimului act, la scorul general de 3-1 pentru canadieni, Kevin Durant a decis să-și riște viitorul, încercând să evolueze nerefăcut fiind după accidentarea suferită la gamba stângă, în seria contra lui Houston Rockets, din semifinalele Conferinței de Vest. În plus, din acel moment, au circulat informații legate de adevărata natură a problemelor lui Durant, 30 de ani.

Mulți specialiști și foști mari jucători au opinat că accidentarea lui KD 35 a survenit în fapt la Tendonul lui Ahile (lucru care ar echivala cu cel mai grav scenariu pentru un baschetbalist aflat la vârf de carieră). Astfel, s-ar fi explicat într-o măsură și perioada lungă de recuperare a super-starului echipei din California, ținând cont de momentul crucial din sezon. Staful lui Warriors a insistat, însă, că zona afectată era gamba.

Durant avea să se întoarcă pe teren în meciul 5, după mai bine de o lună. Probabil a cedat sub presiunea de a evolua cu orice preț (și de a-și ajuta echipa să revină în finală). Aceasta a venit din interiorul francizei, dar și de la fanii care puneau la îndoială voința MVP-ului din 2014. Ultima afirmație avea să dispară imediat dintre variante.

Ulterior marcării a trei coșuri din spatele arcului de cerc, extrema lui Golden State a resimțit dureri în zona călcâiului stâng pe o încercare de pătrundere. Jucătorul născut în Washington D.C. a părăsit parchetul de la Scotiabank Arena (Toronto) în lacrimi.

Radiografia din ziua următoare a confirmat ruptura Tendonului Ahilian, pe care toată lumea o anticipase. Hall-of-famerul Charles Barkley și-a exprimat pentru canalul de sport ESPN (mai multe detalii aici), dezamăgirea asupra modului în care întreaga organizație din Oakland a tratat situația lui Durant. Warriors sunt vinovați pentru că l-au trimis pe KD pe parchet. Asta nu a fost în regulă! Să pui pe cineva care n-a mai jucat baschet de peste o lună, să evolueze în meciul 5 din finală, abia cu o zi înainte, este nedrept (pentru acel om), a declarat printre altele Barkley.

Deși Războinicii au câștigat meciul al cincilea, Toronto s-a impus cu 4-2 la general, profitând de o altă accidentare gravă. Klay Thompson marcase 28 de puncte până spre finalul sfertului al treilea din meciul 6, atunci când a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate la genunchiul stâng.

Astfel, contextul perioadei de semnare a jucătorilor liberi de contract, denumită și Free Agency se poate modifica drastic. Potrivit presei americane (inclusiv oregonlive.com), Klay Thompson va reveni în cel mai bun caz, după 8 luni în afara parchetului, solicitând salariul maxim pe care îl merita cu siguranță, înainte de ruptura de ligamente. Cel mai probabil, calfornienii nu pot risca să-l piardă pe cel care a marcat inclusiv 37 de puncte într-un singur sfert (2015).

În schimb, Kevin Durant riscă să rateze întreg sezonul viitor, iar situația lui baschetbalistică va fi incertă. El a declinat ieri, conforrm ESPN.com, opțiunea de a rămâne sub vechea înțelegere cu Warriors, pentru încă un an și a devenit agent liber. Astfel, va putea semna un contract nou pe 5 sezoane, inclusiv pentru actuala formație.

Totuși, percepția generală, prezentată tot de celebra publicație americană, favorizează ideea că Durant va merge alături de un al doilea super-star în New York, Brooklyn sau la L.A. Clippers, echipe cu spațiu financiar suficient pentru a semna doi jucători pe contract maxim, conform limitelor impuse în NBA.

Însă, o accidentare de asemenea magnitudine aduce o urmă de îndoială în mințile tuturor. Aici ne referim atât la francizele interesante de serviciile lui, cât și la KD însuși, Cu speranțe de revenire la cel mai înalt nivel, el își va reconsidera variantele cu atenție. NBA 2019 Free Agency debutează pe 30 iunie la ora locală 18 : 00, pe coasta de Est a Statelor Unite.

Sursă material: oregonlive.com, espn.com.