​Naţionala de handbal masculin a României a fost învinsă joi, pe teren propriu, de Portugalia, cu scorul de 24-19 (12-11), în penultima partidă din grupa a 6-a preliminară a CE2020, şi a ratat orice şansă de a mai spera la turneul final, scrie News.ro.

HandbalFoto: EHF

Tricolorii rămân cu doar 2 puncte în clasament, pe locul 3, în timp ce Portugalia ajunge lider temporar, cu 8 puncte. Pentru a mai spera la calificarea de pe locul 3, România avea nevoie de victorie în partida de joi.

Tot joi se va juca şi partida dintre Lituania (2 puncte) şi Franţa (6).

Anterior, România a obţinut următoarele rezultate în campania de calificare: 13-21 cu Portugalia, 21-21 cu Franţa, 28-23 şi 23-24 cu Lituania.

În ultima etapă a grupei a 6-a, duminică, se vor juca partidele Portugalia – Lituania şi Franţa – România.

La turneul final se vor califica primele două clasate din fiecare din cele opt grupe preliminare, plus patru echipe de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament.

Campionatul European din 2020, primul care se va disputa cu 24 de echipe, va avea loc în Suedia, Austria şi Norvegia, între 9-26 ianuarie.

În preliminarii au luat startul 32 de echipe, iar 20 din acestea se vor califica la turneul final unde au ”bilete” directe cele trei gazde, plus campioana europeană en-titre, Spania.

Naţionala României a jucat ultima dată la un turneu final de Campionat European în 1996.