Finala Campionatului Mondial de hochei pe gheaţă 2019 se va disputa între selecţionatele Canadei, care vizează al 27-lea titlu mondial, şi Finlandei, aflată în plină formă şi care a eliminat două favorite în sferturile de finală şi semifinale, scrie Agerpres.

Meci de hocheiFoto: iihf.com

Canada, cu o echipă compusă sută la sută din jucători ce evoluează în NHL, va disputa a 41-a finală din 73 de participări, iar o victorie i-ar permite să egaleze la palmares Rusia, cu 27 de titluri mondiale.

Sâmbătă la Bratislava, în semifinale, Canada s-a impus fără probleme în faţa Cehiei cu 5-1 (1-0, 2-0, 2-1) prin golurile înscrise de Mark Stone, jucătorul echipei Vegas Golden Knights si cel mai bun marcator al echipei (8 goluri înainte de finală), Darnell Nurse, Pierre-Luc Dubois, Kyle Turris si Thomas Chabot, în timp ce pentru cehi a punctat Tomas Zohorna.

La rândul ei, Finlanda, singura echipă care a învins Slovacia (3-1) în deschiderea Campionatului Mondial 2019, a eliminat în semifinale puternica echipă a Rusiei cu scorul de 1-0 (0-0, 0-0, 1-0), prin golul înscris de Anttila.

În sferturile de finală, Finlanda a eliminat dubla campioană mondială en titre, Suedia, impunându-se cu 5-4 după prelungiri.

În finala ce va avea loc duminică pe Ondrej Nepela Arena din Bratislava, Finlanda va încerca să cucerească al treilea său titlu mondial după cele din 1995 si 2011.