Real Madrid, campioana en titre, este prima echipă calificată la turneul Final Four al Euroligii masculine de baschet, cea mai importantă competiţie la nivel de club de pe continent, după ce a învins în deplasare, cu scorul de 89-82, formaţia Panathinaikos Atena, într-o partidă disputată marţi seara, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Madrilenii s-au impus astfel cu 3 victorii la 0 în confruntarea din sferturile de finală cu adversarii lor greci, pe care i-au învins şi în primele două meciuri, desfăşurate în capitala Spaniei (75-72 şi 78-63).

Fenerbahce Istanbul, finalista ediţiei trecute a competiţiei, s-a impus la rândul ei, cu 66-57, pe terenul lui Zalgiris Kaunas, turcii conducând acum cu 2-1 la general. Meciul al patrulea va avea loc vineri, tot în capitala Lituaniei.

Este pentru a şasea oară în ultimii şapte ani când Real Madrid va participa la turneul Final Four, care va avea loc anul acesta în Spania, la Vitoria.

Rezultate:

Panathinaikos Atena (Grecia) - Real Madrid (ESP) 82-89

Zalgiris Kaunas (Lituania) - Fenerbahce Istanbul (Turcia) 57-66

Miercuri au loc partidele FC Barcelona Lassa - Anadolu Efes Istanbul (1-1 la general) şi Baskonia Vitoria-Gasteiz - ŢSKA Moscova (1-1 la general).