Federaţia engleză de rugby l-a avertizat oficial pe rugbistul Billy Vunipola, pentru faptul că a "dat like" postărilor cu carecater homofob făcute de australianul Israel Folau, informează BBC. În plus, Vunipola i-a îndemnat pe oameni să-şi trăiască viaţa aşa cum doreşte Dumnezeu, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Avertismentul va fi reţinut în istoricul său disciplinar pentru o perioadă de cinci ani şi poate fi luat în calcul într-o viitoare procedură dsiciplinară. În cadrul întâlnirii cu jucătorul, acesta şi-a exprimat profundul regret cu privire la comenatriile sale publice şi a înţeles că a rănit şi ofensat prin acţiunile sale. I s-au reamintit care sunt responsabilităţile sale în calitate de jucător al Angliei şi de ambasador al jocului, care pune valoare pe diversitate şi respect", se arată în comunicatul Rugby Football Union. Şi clubul rugbistului, Saracens, l-a averizat pe sportiv.

La rândul său, Vunipola a dat publicităţii un comunicat, în care arată că nu a dorit să jignească pe nimeni.

"Văd că recenta mea postare a rănit oameni. Intenţia mea a fost de a-mi exprima credinţa în lumea lui Dumnezeu. Aceasă credinţă este o sursă de mare putere, confort şi călăuzire în viaţa mea. Oricine mă cunoaşte ştie că trăiesc cu bunătate şi iubire faţă de TOŢI oamenii", a afirmat el.

În vârstă de 26 de ani şi născut în Australia, din părinţi originari din Tonga, la fel ca Folau, Vunipola are 36 de selecţii în naţionala Angliei.

Federaţia australiană de rugby i-a reziliat contractul de profesionist lui Israel Folau, iar selecţionerul Michael Cheika nu îl va convoca pentru Cupa Mondială din Japonia din acest an, din cauza afirmaţiilor cu carecater homofob făcute de sportivul de 30 de ani.

"Beţivii, homosexualii, adulterii, mincinoşii, curvarii, hoţii, ateii, idolatrii, iadul vă aşteaptă. Căiţi-vă! Numai Iisus vă poate ajuta", a scris, săptămâna trecută, cel mai cunoscut şi cel mai bine plătit rugbist australian, creştin fundamentalist, pe Instagram.

După ce Rugby Australia şi clubul său, New South Wales Waratahs, l-au ameninţat că îi vor rezilia contractul, sportivul a precizat că nu regretă afirmaţiile şi că, dacă aşa vrea Dumnezeu, va pune capăt carierei de rugbist profesionist.

Folau avea un contract valabil până în 2022 cu Rugby Australia şi cu clubul său şi în valoare de multe milioane de dolari anual. Sportivul a evoluat de 73 de ori în echipa naţională şi ar fi urmat să participe la Cupa Mondială din Japonia, din septembrie.

Israel Folau a fost o piesă importantă în reprezentativa australiană, care a cucerit în 2015 argintul la Cupa Mondială din Anglia.

S-ar putea să te intereseze și:

Rugby: Contractul lui Israel Folau, reziliat - Selecţionerul Australiei l-a exclus din lotul pentru CM, sportivul nu retractează afirmaţiile homofobe