Naţionala masculină de handbal a României a fost învinsă de echipa Lituaniei, cu scorul de 24-23 (12-11), duminică, la Klaipeda, în Grupa a 6-a a preliminariilor Campionatului European - EURO 2020, scrie Agerpres.

Romania, in meciul de pe teren propriu cu LituaniaFoto: Facebook - Federatia Romana de Handbal

Balticii şi-au luat astfel revanşa după ce au pierdut joi la Târgovişte cu 23-28.

România a condus de câteva ori în prima repriză a partidei de la Klaipeda, cu 6-5, 7-6, 8-7, 9-8 şi 10-9, dar la pauză lituanienii au intrat cu avantaj minim, 12-11.

Tricolorii nu au mai fost în avantaj în repriza secundă, Lituania având în min. 46 pentru prima oară avans de trei goluri pe tabelă, 20-17, iar apoi s-a desprins la patru goluri, 22-18 (51). Cu 41 de secunde înainte de final, România s-a apropiat la un singur gol, 24-23, dar nu a putut reuşi mai mult.

Portarul Ionuţ Iancu a fost cel mai bun jucător al tricolorilor.

Demis Grigoraş a marcat 6 goluri, Vencel Csog a reuşit 5, Adrian Rotaru 4, Gabriel Bujor 4, Dan Racoţea 2, Dragoş Soare 1, Marius Szoke 1.

Pentru gazde au înscris Povilas Babarskas 5 goluri, Skirmantas Pleta 4, Mindaugas Dumcius 3, Aidenas Malasinskas 3, Tadas Stankevicius 2, Vaidotas Grosas 2, Mindaugas Urbonas 2, Zanas Gabrielius Virbauskas 1, Benas Petreikis 1, Lukas Simenas 1.

Meciul a fost arbitrat de germanii Robert Schulze şi Tobias Toennies, iar delegat EHF a fost suedezul Richard Johansson.

Înaintea meciului dintre Franţa şi Portugalia, care are lot tot duminică, Portugalia ocupă primul loc, cu 6 puncte, urmată de Franţa, 4 puncte, România, 2 puncte, Lituania, 2 puncte. La turneul final se califică primele două clasate din fiecare grupă, alături de cele mai bune patru formaţii de pe locul al treilea.

În iunie vor avea loc ultimele meciuri din grupă, România - Portugalia şi Lituania - Franţa pe 13 iunie, Portugalia - Lituania şi Franţa - România, pe 16 iunie.