Mike Budenholzer (Milwaukee Bucks) a fost desemnat, sâmbătă, cel mai bun antrenor al sezonului 2018-2019 de către asociaţia antrenorilor din Campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA), informează AFP, potrivit Agerpres.

Mike BudenholzerFoto: Instagram - bucks

Budenholzer (49 ani) a calificat-o pe Milwaukee, de la primul său sezon pe banca tehnică, în playoff cu cel mai bun bilanţ dintre cele 30 de echipe aflate în campionat, cu 60 de victorii şi doar 12 înfrângeri.

Sub conducerea sa, Milwaukee Bucks a obţinut cu 16 victorii mai mult decât în 2017-2018 şi este singura echipă care figurează în top 4 al celui mai bun atac şi celei mai bune apărări din Campionat.

Milwaukee Bucks, al cărei unic titlu datează din 1971, o întâlneşte pe Detroit Pistons în playoff, locul 8 în Conferinţa Estului la finalul sezonului regulat.

Budenholzer, fost secund al lui Gregg Popovich la San Antonio Spurs, îl succede pe Dwane Casey, la acea dată antrenorul echipei Toronto Raptors.

Un al doilea trofeu pentru cel mai bun antrenor din NBA va fi decernat în iunie după votul unui juriu format din ziarişti de specialitate şi consultanţi TV.