Metz a fost o nucă mult prea tare pentru CSM București, care își încheie aventura din Liga Campionilor în faza sferturilor. Cu un avantaj de cinci goluri după meciul de la București (31-26), franțuzoaicele nu au mai forțat în retur, însă victoria le-a revenit și de această dată, scor 23-22.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jucătoarele lui Dragan Djukic au plecat în Franța încrezătoare că pot întoarce soarta calificării, după ce au cedat prima manșă cu 31-26. CSM-ul a început bine partida și a lăsat impresia că poate să îi facă față echipei lui Emmanuel Mayonnade, însă minunea nu a avut loc.

"Tigroaicele" au condus cu 2-0 și 3-1, franțuzoaicele au reușit să egaleze (3-3), însă jucătoarele noastre au revenit din nou în avantaj, păstrând vie speranța unei victorii. S-a făcut 7-6 pentru CSM, dar a urmat apoi o perioadă de 11 minute în care echipa noastră nu a reușit să marcheze. A fost momentul în care s-a rupt totul în jocul bucureștencelor, Metz a preluat conducerea și nu s-a mai schimbat nimic până la final.

La pauză a fost 11-9 pentru Metz. Jucătoarele noastre au alergat în zadar după egalare în partea a doua. Franțuzoaicele au păstrat constat un avantaj de două sau trei goluri. Diferența s-a micșorat pe final de meci, CSM reușind să revină la doar un gol. S-a terminat 23-22 pentru Metz, care se califică pentru prima dată în Final Four-ul Ligii Campionilor.În schimb, campioana României ratează această performanţă după trei ani de participare consecutivă.

În ultimele două sezoane, CSM Bucureşti a obţinut medalia de bronz în Liga Campionilor, după ce în 2016 cucerea trofeul.

Pentru CSM Bucureşti au marcat Andrea Lekic 5 goluri, Majda Mehmedovic 4, Barbara Lazovic 4, Claudia Constantinescu 3, Elizabeth Omoregie 3, Jovanka Radicevic 3.

Golurile formaţiei franceze au fost reuşite de Meline Nocandy 6, Laura Flippes 5, Grace Zaadi Deuna 2, Manon Houette 2, Gnonsiane Niombla 2, Orlane Kanor 2, Ekaterina Levşa 1, Xenia Smits 1, Marion Maubon 1, Beatrice Edwige 1

Rezultatele înregistrate în sferturi:

Rostov-Don - Ferencvaros 33-22 (în tur 29-16)

Győr - Odense 33-21 (29-28)

Kristiansand - Buducnost 25-18 (24-19)

Metz - CSM București 23-22 (31-26)

Final Four-ul Ligii Campionilor se dispută, ca în ultimii ani, la Budapesta, în perioada 11-12 mai.