CSM București se află în fața celui mai important meci al sezonului, returul cu Metz din sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin. "Tigroaicele" au nevoie de o victorie la șase goluri pentru a ajunge, a patra oară consecutiv, în Final Four-ul de la Budapesta. Jucătoarele lui Dragan Djukic sunt încrezătoare că pot întoarce rezultatul din tur (26-31), însă vor avea în față o echipă care nu a mai fost învinsă pe teren propriu în Liga Campionilor din ianuarie 2017.

HotNews.roFoto: Hotnews

Partida Metz vs CSM București va începe la ora 21:00 și va putea fi urmărită în direct pe Digi Sport 2 și Telekom Sport 1.

În manșa tur, disputată în Sala Dinamo din București, Metz s-a impus cu 31-26, după un meci pe care l-a dominat autoritar. Vezi aici mai multe detalii.

Metz nu a mai jucat niciun meci după confruntarea tur cu CSM București. În schimb, trupa lui Dragan Djukic a evoluat în Liga Florilor și a obținut o victorie de moral cu "U" Cluj, scor 32-27.

De știut:

  • Este pentru prima dată în cele trei participări în sferturile Ligii Campionilor când Metz s-a impus în prima manșă.
  • Metz nu a mai pierdut un meci disputat pe teren propriu în Liga Campionilor din ianuarie 2017.
  • În acest sezon de Liga Campionilor, CSM București a înregistrat trei victorii și trei înfrângeri în meciurile jucate în deplasare.
  • CSM București s-a calificat în Final Four la ultimele trei ediții, în timp ce Metz nu a ajuns niciodată în această fază a competiției.
  • La ediția de anul trecut, CSM București a eliminat-o în sferturi chiar pe Metz. "Tigroaicele" s-au impus pe teren propriu cu 34-21 și au fost învinse în deplasare, scor 20-27.

Rezultatele înregistrate de CSM București în sferturi (ultimele trei ediții):

2016

CSM București - Rostov-Don 26-25

Rostov-Don - CSM București 28-29

2017

CSM București - Ferencvaros 30-25

Ferencvaros - CSM București 26-27

2018

CSM București - Metz 34-21

Metz - CSM București 27-20

"Ne dorim să câștigăm cu Metz. Credem că se poate și vrem și ne impunem să sperăm că putem remonta aceasă diferență de cinci goluri. Doresc să le spun tuturor să fie alături de noi pentru că avem nevoie de toată lumea. Vrem să schimbăm norocul, în primul rând, să nu mai punem presiune pe noi așa cum am făcut-o în meciul de acasă, să jucăm degajate și să ne bucurăm de handbal" - Paula Ungureanu, portar CSM București.

"Avem nevoie de o minune la șase goluri în Franța. Ar fi o mare dezamăgire să nu ajungem la Budapesta, nici nu mă gândesc că aș putea vedea Final Four-ul de la televizor. Nu cred că franțuzoaicele se vor relaxa având în vedere rezultatul din tur, deși ne-am dori asta, dar nu au cum să fie liniștite cu cinci goluri avans" - Bianca Bazaliu, inter CSM București.

Rezultatele meciurilor tur din sferturile Ligii Campionilor:

CSM București - Metz 26-31

Ferencvaros - Rostov-Don 26-29

Odense - Győr 28-29

Buducnost - Kristiansand 19-24

Meciurile retur au loc sâmbătă:

16:00 Rostov-Don - Ferencvaros

18:30 Győr - Odense

19:15 Kristiansand - Buducnost

21:00 Metz - CSM Bucuresti

Final Four-ul Ligii Campionilor se dispută, ca în ultimii ani, la Budapesta, în perioada 11-12 mai.

În ultimele două sezoane, CSM Bucureşti a obţinut medalia de bronz în Liga Campionilor, după ce în 2016 cucerea trofeul.