LeBron James a confirmat că nu se va alătura echipei Statelor Unite pentru Cupa Mondială 2019 din China, care va avea loc în perioada 31 august-15 septembrie. Starul din NBA nu exclude însă participarea la Jocurile Olimpice din 2020, informează AFP.

LeBron JamesFoto: nba.com

LeBron James nu va fi prezent la Cupa Mondială din China, unde echipa SUA va fi condusă de emblematicul antrenor de la San Antonio, Gregg Popovich. "Iubesc tot ce are legătură cu Pop (n.r. Gregg Popovich), dar nu este vara potrivită pentru mine", a spus baschetbalistul de la Los Angeles Lakers.

În vârstă de 34 de ani, LeBron James a declarat, luni, pentru site-ul Athletic, că ia în calcul o participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020): "Este posibil. Depinde cum o să mă simt. Ador Jocurile Olimpice."

Ar fi a patra participare la Jocurile Olimpice pentru LeBron James, care a cucerit medalia de aur la edițiile din 2008 (Pekin) și 2012 (Londra). El are în palmares și o medalie de bronz, la ediția din 2004 (Atena). Starul din NBA nu a luat parte la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (2016), unde SUA a câștigat a treia medalie de aur consecutivă.

Accidentat la ischiogambieri în decembrie 2018, LeBron James nu va mai juca până la finalul sezonului din NBA. "După ce am consultat medicii echipei şi staff-ul medical, noi am luat decizia să nu-l mai folosim pe LeBron în meciurile rămase", a anunțat Lakers în urmă cu câteva zile.

LeBron James va participa în această vară la filmările pentru "Space Jam 2", la 22 de ani de la primul film în care Michael Jordan a jucat alături de personajul de desene animate Bugs Bunny.

Cele 32 de echipe calificate la CM 2019:

Gazda turneului: China

Africa: Angola, Coasta de Fildeș, Nigeria, Senegal, Tunisia

America (Nord, Centrală, Sud): Argentina, Brazilia, Canada, Republica Dominicană, Puerto Rico, SUA, Venezuela

Asia: Australia, Iran, Japonia, Iordania, Coreea de Sud, Noua Zeelandă, Filipine

Europa: Cehia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Muntenegru, Polonia, Rusia, Serbia, Spania, Turcia.

Cum arată cele opt grupe:

Grupa A: China, Coasta de Fildeș, Polonia, Venezuela

Grupa B: Argentina, Nigeria, Coreea de Sud, Rusia

Grupa C: Iran, Puerto Rico, Spania, Tunisia

Grupa D: Angola, Italia, Filipine, Serbia

Grupa E: Turcia, Cehia, SUA, Japonia

Grupa F: Brazilia, Grecia, Muntenegru, Noua Zeelandă

Grupa G: Republica Dominicană, Franța, Germania, Iordania

Grupa H: Australia, Canada, Lituania, Senegal