Superstarul echipei Los Angeles Lakers, LeBron James, l-a depăşit miercuri pe legendarul Michael Jordan în clasamentul celor mai buni marcatori din istoria ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

James (34 ani) ocupă acum locul al patrulea între cei mai prolifici jucători din toate timpurile în sezonul regulat al NBA, cu un total de 32.280 de puncte, cu 12 în plus faţă de Jordan (32.292 puncte).

Liderul acestei ierarhii este Kareem Abdul-Jabbar (38.387 puncte), urmat de alţi doi baschetbalişti legendari, Karl Malone (36.928 puncte) şi Kobe Bryant (3e, 33.643 puncte).

"King James" a înscris coşul care i-a permis să-l depăşească pe "Air Jordan", idolul său din copilărie, cu 5 minute şi 38 de secunde înainte de finalul celui de-al doilea sfert al meciului pierdut de Lakers în faţa formaţiei Denver Nuggets (99-115).

Coşul său istoric i-a adus felicitări din partea coechipierilor, aplauze şi ovaţii din partea spectatorilor prezenţi în tribunele arenei Staples Center din Los Angeles. În timpul întreruperii care a urmat după acţiunea respectivă, LeBron James, vizibil emoţionat, şi-a acoperit faţa cu un prosop.

De la debutul său în NBA, LeBron James a reuşit o medie de 27,1 puncte pe meci. În acest ritm, dacă nu se va confrunta cu accidentări, el îl va depăşi în sezonul viitor pe Kobe Bryant, fostul star al lui Los Angeles Lakers.

De menţionat că James este, începând din mai 2017, cel mai bun marcator din istoria play-off-ului NBA, cu 6.911 puncte, fiind comparat tot timpul cu Jordan, pe care mulţi specialişti îl consideră cel mai bun baschetbalist din istorie.