Noul antrenor al naţionalei României de volei feminin este italianul Luciano Pedulla, el urmând a conduce reprezentativa tricoloră la turneul final al Campionatului European din acest an, informează News.ro.

Luciano PedullaFoto: cev.eu

Naţionala României va evolua la turneul final în grupa C, cu Azerbaidjan, Croaţia, Estonia, Ungaria şi Olanda.

”Nu va fi o sarcină uşoară. Este o provocare şi de aceea o accept. Acum 10 ani, jucătoare ca Pîrv, Ţurlea, Trombiţaş, Butnaru, Corjeuţanu sau Nucu jucau în prima ligă italiană şi cred că în următorii ani un alt contingent de jucătoare române talentate se vor întoarce într-un campionat naţional atât de competitiv”, a declarat Pedulla, citat de site-ul forului european de profil (CEV).

El a antrenat anterior naţionala de junioare a Italiei, cu două titluri continentale la activ. La nivel de club a pregătit Novara şi Monza, în ultimele două stagiuni.

Pedulla a pregătit ultima dată o echipă naţională în 2015, Germania.

”Am dorit un antrenor important după ce l-am avut pe Nikolai Ivanov, al cărui contract a ajuns la final. Pedulla este antrenorul principal perfect. Lucrând împreună vom încerca să asigurăm echipei României un loc între cele de top din Europa”, a precizat şi preşedintele FR Volei, Gheorghe Vişan.

Naţionala feminină s-a calificat la turneul final al CE-2019, după ce a încheiat grupa preliminară F pe locul 2, cu 13 puncte.

Campionatul European va avea loc în patru ţări în acest an – Ungaria, Polonia, Slovacia, Turcia - cu participarea a 24 de echipe naţionale.

Competiţia se va desfăşura între 23 august şi 8 septembrie.