Bryce Harper, unul dintre cei mai buni jucători Major League Baseball (MLB), a semnat, joi, un contract fără precedent în istoria sportului profesionist american, parafând un angajament cu Philadelphia Phillies în valoare de 330 milioane dolari garantaţi pentru 13 ani, informează AFP, conform Agerpres.

Bryce HarperFoto: Facebook

Harper, în vârstă de 26 de ani, a doborât precedentul record deţinut din 2014 de Giancarlo Stanton, căruia Miami Marlins îi oferise un contract de 300 milioane dolari pe 10 ani.

Dacă va încasa un salariu anual de 25,4 milioane dolari, Harper nu este însă sportivul american cel mai bine plătit, nici jucătorul de baseball cel mai bine remunerat.

Superstarul NBA LeBron James are un salariu mediu anual de 38,3 milioane dolari de când s-a alăturat echipei Los Angeles Lakers în vara trecută.

Şi alţi doi jucători de baseball au semnat recent contracte fabuloase. La începutul săptămânii, Nolan Arenado şi-a prelungit contractul cu Colorado Rockies pentru un salariu anual de 32,5 milioane dolari pe sezon timp de opt ani. La rândul său, Manny Machado a semnat cu San Diego Padres, care s-a angajat să-i plătească 30 milioane dolari pe sezon timp de 10 ani.

Însă contractul lui Harper, cel mai important pentru valoarea sa globală, prezintă o particularitate de a fi sută la sută garantat, contrar obiceiului în sportul profesionist american unde, în cazul unor accidentări grave şi/sau întreruperea prematură a carierei unui jucător, există clauze care permit echipelor să nu achite în totalitate un contract.

De la debutul său în MLB în 2012, Harper a evoluat sub culorile clubului Washington Nationals.