Slovenia, campioana europeană la baschet masculin, lipsită de aportul lui Luka Doncic, jucător în NBA, a ratat calificarea la Cupa Mondială 2019 din China (31 august-15 septembrie), la finalul preliminariilor încheiate luni, relatează AFP, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Echipele europene calificate la Mondialul din China sunt Spania, Turcia, Muntenegru, Lituania, Italia, Polonia, Franţa, Rusia, Cehia, Grecia, Germania şi Serbia. Tragerea la sorţi a grupelor Cupei Mondiale 2019 va avea loc sâmbătă 16 martie şi va fi efectuată de legendarul Kobe Bryant.

Doncic, 19 ani, de la Dallas Mavericks, una dintre revelaţiile NBA din acest sezon, nu şi-a putut ajuta naţionala în preliminarii. Slovenia a obţinut doar trei victorii în 12 meciuri şi a ratat calificarea precum Croaţia (4 victorii), privată de asemenea de aportul lui Bojan Bogdanovic (Indiana Pacers) şi Dario Saric (Minnesota Timberwolves).

Spania, Lituania, Franţa şi Grecia au câştigat grupele lor preliminare şi vor avea statutul de cap de serie. Serbia, vicecampioana Europei din 2017 şi vicecampioană mondială în 2014, s-a calificat in extremis la Belgrad, după o victorie în ultimul meci cu Israelul.

Cele 32 echipe calificate vor fi repartizate în opt grupe de câte patru, în prima fază a competiţiei. Primele două din fiecare grupă se vor califica în faza secundă, în care echipele sunt împărţite în patru grupe de câte patru, înainte de sferturile de finală.

Cupa Mondială FIBA din China va oferi primele bilete pentru JO 2020 (2 pentru Europa, 2 pentru zona Americilor, 1 pentru Africa, 1 pentru Asia şi 1 pentru Oceania).

Cele 32 de echipe calificate la CM 2019:

Gazda turneului: China

Africa: Angola, Coasta de Fildeș, Nigeria, Senegal, Tunisia

America (Nord, Centrală, Sud): Argentina, Brazilia, Canada, Republica Dominicană, Puerto Rico, SUA, Venezuela

Asia: Australia, Iran, Japonia, Iordania, Korea, Noua Zeelandă, Filipine

Europa: Cehia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Muntenegru, Polonia, Rusia, Serbia, Spania, Turcia.