LeBron James este pentru al cincilea an la rând cel mai bine plătit baschetbalist din NBA, cu venituri de 88,7 milioane de dolari pe an, potrivit revistei Forbes, citată de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

În această sumă este inclus salariul pe care îl primeşte de la Los Angeles Lakers, plus 53 de milioane de dolari din alte surse, cum ar fi contractele de sponsorizare pe care le are cu Nike, Coca-Cola şi Beats By Dre, compania de producţie de la Hollywood, SpringHill Entertainment, pe care o deţine şi investiţile făcute în compania Blaze Pizza.

În topul câştigurilor baschetbaliştilor, LeBron James este urmat de jucătorii de la Golden State Warriors Stephen Curry, cu 79,5 millioane de dolari şi Kevin Durant, cu 65 de millioane, de Russell Westbrook de la Oklahoma City Thunder, cu 53,7 millioane, şi de James Harden de la Houston Rockets, cu 47,4 millioane.

Potrivit Forbes, jucătorii din Top 10 venituri vor încasa în total 540 de milioane de dolari în 2019, cu 180 de milioane mai mult ca în urmă cu cinci ani, scrie News.ro.