Selecţionata Franţei a suferit una dintre cele mai grele înfrângeri din istoria sa în faţa Angliei (8-44), duminică, pe stadionul Twickenham din Londra, în cadrul celei de-a doua etape a Turneului celor Şase Naţiuni la rugby, scrie Agerpres.

Franta, invinsa de Anglia in Turneul celor Sase NatiuniFoto: sixnationsrugby.com

XV-le "cocoşului galic", care pierduse şi meciul de deschidere cu Ţara Galilor (19-24), disputat la începutul acestei luni pe Stade de France, s-a aflat la un singur punct de cel mai dur eşec suferit în faţa englezilor (0-37), în anul 1911.

Conduşi cu 30-8 la pauză, francezii au încasat în total şase eseuri în faţa XV-lui Trandafirului, trei dintre ele reuşite de Jonny May.

Anglia a înregistrat cu această ocazie a doua sa victorie în Six Nations 2019, după cea reuşită în faţa deţinătoarei trofeului, Irlanda (32-20).

Sâmbătă, în primele meciuri din cadrul etapei a doua a Turneului celor Şase Naţiuni, Ţara Galilor a învins în de plasare, cu 26-15, naţionala Italiei, în timp ce Irlanda s-a impus cu 22-13 pe terenul Scoţiei.

În clasament conduce Anglia, 10 puncte, urmată de Ţara Galilor, 8 puncte, Scoţia, 5 puncte, Irlanda, 4 puncte, Franţa, 1 punct, şi Italia, 0 puncte.

Cea de-a treia etapă pe 23 şi 24 februarie, când sunt programate meciurile: Franţa - Scoţia, Ţara Galilor - Anglia şi Italia - Irlanda.