​Trei jucători ai echipei sârbe de polo Steaua Roşie Belgrad au fost agresaţi, sâmbătă, la Split, unde se aflau pentru a disputa un meci cu formaţia locală Mornar. Meciul a fost suspendat, iar ministrul sârb al Afacerilor Externe a cerut imediat arestarea agresorilor, informează News.ro.

PoloFoto: Peter Komka - MTVA

Igor Milojevic, director al echipei Steaua Roşie, a declarat că portarul Aleksandro Kralj a suferit o fractură de piramidă nazală şi a sărit în mare pentru a scăpa de atacatori. Un alt jucător, Dusan Vasic, a fost lovit la spate, iar Milos Maksimovic a fost lovit în picior cu o bară de metal.

"Incidentul s-a produs într-o cafenea din centrul oraşului Split. Jucătorii erau îmbrăcaţi cu tricouri având emblema clubului", a declarat Milojevic.

Meciul a fost suspendat, iar Milojevic a anunţat că jucătorii vor reveni la Belgrad după ce Kralj, care a fost transportat la spital, va fi eliberat.

Federaţia de Polo din Serbia a anunţat că va spori măsurile de securitate pentru jucători, mai ales că naţionala sârbă va juca împotriva celei croate în 12 martie, la Sisak.

La Belgrad, ministrul sârb al Afacerilor Externe, Ivica Dacic, a declarat că va trimite o scrisoare de protest Croaţiei şi a insistat ca autorii atacului să fie identificaţi şi aduși în faţa justiţiei.