​Contraatacurile letale și repunerile rapide de la mijlocul terenului - cheia succesului pentru Norvegia în a doua semifinală a Campionatului Mondial de handbal masculin, disputată în fața Germaniei. Nordicii s-au impus cu 31-25 și vor juca a doua finală consecutivă de CM (au pierdut în 2017 în fața Franței, scor 33-26), unde se vor întâlni cu marea rivală Danemarca. Magnus Rod, cel mai bun marcator al "vikingilor", s-a accidentat în minutul 58 și va rata, cel mai probabil, ultimul act al competiției.

Norvegia, in finala Campionatului Mondial de handbal masculinFoto: ihf

Rezultatele semifinalelor:

Danemarca vs Franța 38-30

Norvegia vs Germania 31-25

Cele două echipe începeau semifinala a doua cu un parcurs excelent: Norvegia avea șapte victorii în opt partide, în timp ce Germania câștigase șase meciuri și terminase la egalitate alte două.

Rezumatul partidei:

Desfășurarea partidei:

Echipa Germaniei a avut un debut de meci foarte bun și după trei minute conducea deja cu 3-1. Norvegia a trecut pentru prima oară în avantaj în minutul șapte, când Hafner a fost blocat de portarul Bergerud, iar Magnus Rod a marcat pentru 4-3. A urmat o perioadă foarte bună pentru cele două apărări, iar tabela a rămas nemodificată timp de patru minute, până când Uwe Gensheimer a marcat de la 7 metri. Tot el i-a readus pe germani în avantaj în minutul 15 (6-5). Acesta a fost momentul în care Norvegia a preluat definitiv conducerea partidei. Magnus Jondal a dus scorul la 13-10 pentru norvegieni în minutul 27, cea mai mare diferență din prima repriză. Norvegia s-a apărat foarte bine și în inferioritate numerică, a reușit să scape fără gol primit cu doi oameni în minus și a intrat la pauză cu avantaj de două goluri, 14-12.

Nemții au început mai bine repriza secundă (au marcat pe contraatac, după o intercepție), însă eliminarea lui Kohlbacher i-a repus pe adversari într-o poziție avantajoasă. Pekeler a ratat ocazia de a reduce din diferență, iar după câteva momente de confuzie, Norvegia s-a distanțat pentru prima oară la patru goluri (19-15). Nemții au tot încercat să revină, însă l-au pierdut pe Pekeler în minutul 43 (a primit cartonaș roșu, fiind eliminat de trei ori). Norvegia a reușit să păstreze o diferență de trei-patru goluri, însă și-a pierdut cel mai bun marcator din meci în minutul 58, când Magnus Rod s-a accidentat grav. Germania a mai ratat câteva atacuri, iar norvegienii s-au impus cu 31-25.

Ultimele partide din cadrul Campionatului Mondial de handbal masculin vor avea loc duminică, la Herning (Danemarca).

15:30 Germania vs Franța (meciul pentru medaliile de bronz)

18:30 Norvegia vs Danemarca (marea finală)

Cele două finaliste s-au întâlnit și în faza grupelor, meci în care Danemarca s-a impus cu 30-26 (17-14).

Campioana mondială va obţine calificarea directă la Jocurile Olimpice din 2020, iar echipele de pe locurile 2-7 dreptul de participare la turneele preolimpice.

Sâmbătă au loc partidele pentru pozițiile 5-8:

18:30 Spania vs Egipt (locurile 5-6)

21:30 Croația vs Suedia (locurile 7-8)