Prima semifinală din cadrul Campionatului Mondial de Handbal masculin se anunța una extrem de echilibrată, avându-le protagoniste pe Franța (campioană en-titre) și Danemarca (campioana olimpică), însă meciul a curs într-o singură direcție încă de la început. Cu victorii pe linie până în semifinale, Danemarca a făcut spectacol și cu deținătoarea trofeului, impunându-se cu 38-30. Jocul nordicilor a funcționat perfect, au profitat din plin de slăbiciunile din apărarea formației lui Didier Dinart, iar Mikkel Hansen a avut o zi de grație (12 goluri din 15 aruncări).

HotNews.roFoto: Hotnews

Danemarca a dominat categoric prima repriză a semifinalei cu Franța, disputată la Hamburg. Apărarea campioanei mondiale a fost la pământ, iar Hansen (PSG) a profitat din plin (danezul a avut șapte goluri din nouă aruncări în prima repriză). Formația lui Nikolaj Jacobsen a început în forță, înscriind două goluri consecutive, de pe centru și de pe extremă. Mahe a deblocat apoi tabela pentru francezi (2-1).

Danemarca s-a distanțat din nou la două goluri (4-2), dar francezii au revenit grație unei lovituri de la 7 metri transformate de Mahe (4-3). Prima eliminare a venit în tabăra nordicilor, însă acest lucru nu i-a împiedicat să înscrie în inferioritate numerică (6-3). După 15 minute de joc, tabela arăta 9-5 pentru campionii olimpici, după un gol marcat de la 7 metri de Hansen.

Erorile s-au ținut lanț în jocul francezilor, care i-au dat șansa să marcheze chiar și portarului danez. Niklas Landin a punctat de două ori (pentru 13-8 și 16-10), profitând de poarta goală. Cu șase minute înainte de finalul reprizei, Franța a reușit două goluri consecutive, apropiindu-se la 16-12. Până la final, Danemarca a mai marcat de cinci ori (3 goluri Hansen și două Olsen), iar scorul la pauză a fost 21-15.

Hansen și-a continuat recitalul încă din startul reprizei secunde, marcând de la 7 metri (22-15). Francezii au alergat în zadar după egalare, diferența de pe tabelă ajungând la un moment dat și la 10 goluri (30-20). Danezii au mai scăzut ritmul jocului și le-au permis adversarilor să marcheze de patru ori consecutiv (33-26). Cu cinci minute înainte de final, Hansen a trimis o torpilă, ajungând la 12 goluri înscrise din 15 aruncări (35-28). Scorul final al partidei a fost stabilit de Zachariassen: 38-30.

Danemarca a mai disputat finala Campionatului Mondial de trei ori, însă a fost învinsă de fiecare dată (1967, 2011 și 2013).Nordicii mai au în palmares și o medalie de bronz la CM, în 2007.

Franța rămâne cu șase titluri mondiale în palmares și ratează, pentru a doua oară, șansa să devină prima echipă din lume care obține trei medalii de aur mondiale consecutiv. Franța a câștigat Campionatul Mondial în 1995, 2009, 2011, 2015 și 2017.

În cea de-a doua semifinală se vor duela, tot vineri, Germania şi Norvegia. Partida se va disputa de la ora 21:30 și poate fi urmărită în direct la Digi Sport.

Câştigătoarele din semifinale vor juca finala Campionatului Mondial duminică, iar învinsele vor evolua, în aceeaşi zi, pentru medalia de bronz. Ambele confruntări vor avea loc la Herning.

Rezumatul meciului Danemarca vs Franța: