Rugbiştii echipei engleze Northampton Saints, care ar fi trebuit să dispute partida cu Timişoara Saracens, din grupele European Rugby Challenge Cup, au ajutat la deszăpezirea unei zone de pe aeroportul Traian Vuia pentru ca aeronava lor să poată decola, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

“O călătorie pe care nu o vom uita niciodată. După şase ore de stat în avion am fost rugaţi să ajutăm la îndepărtarea zăpezii pentru o nouă încercare de a decola”, a scris Joy Neville, prima femeie arbitru care a oficiat un meci de rugby de bărbaţi, pe contul său de Twitter.

Neville a postat şi un film în care apar jucătorii de la Northampton Saints îndepărtând zăpada de pe pistă.

Ea a criticat iniţial şi faptul că oficialii din Timişoara nu au reuşit să deszăpezească terenul pe care ar fi trebuit să aibă loc partida dintre Timişoara Saracens – Northampton Saints.

Meciul Timişoara Saracens – Northampton Saints, care ar fi trebuit să se dispute sâmbătă, în grupele European Rugby Challenge Cup, a fost anulat din cauza zăpezii care a făcut terenul impracticabil.

European Professional Club Rugby a precizat, pe site-ul oficial, că meciul a fost anulat deoarece terenul Stadionului Dan Păltinişanu a devenit impracticabil.

“Arbitrul Joy Neville nu a avut altă opţiune decât să anuleze meciul. Deoarece continuă să ningă în România, nu au existat alternative pentru disputarea confruntării. Echipa Northampton Saints se întoarce în Anglia”, a precizat site-ul epcrugby.com.

La Timişoara s-au făcut eforturi, sâmbătă, pentru curăţarea zăpezii de pe gazon, în acest scop mai mulţi suporteri venind la stadion cu mult înainte de ora 14.30, la care ar fi trebuit să înceapă meciul contând pentru etapa a IV-a a grupelor Challenge Cup.