​CSM Bucureşti se află în situaţia de a continua campionatul şi Liga Campionilor fără două jucătoare de bază la linia de 9 metri, interii Amanda Kurtovic şi Cristina Neagu, accidentate la echipele naţionale şi diagnosticate cu ruptură de ligament la genunchi. Kurtovic a fost deja operată, iar Neagu urmează să decidă unde va face intervenţia, informează News.ro.

Amanda Kurtovic (CSM Bucuresti)Foto: Facebook - CSM Bucuresti

Interul dreapta Amanda Kurtovic s-a accidentat la genunchiul stâng în meciul amical al naţionalei ţării sale, Norvegia, cu Franţa, la un turneu programat la finalul lunii noiembrie, înaintea Campionatului European.

Kurtovic a suferit o ruptură de ligament încrucişat anterior şi de menisc intern la genunchiul stâng şi a fost operată, luni, la Oslo.

”Amanda Kurtovic ne salută din Oslo şi ne asigură că operaţia a decurs perfect. Totodată, vă mulţumeşte tuturor pentru mesajele transmise”, a transmis, luni seară, clubul CSM Bucureşti.

Campioana României se vede nevoită să-şi regândească strategia pentru acest sezon intern, dar şi în Liga Campionilor, în condiţiile în care şi liderul echipei, interul stânga Cristina Neagu, s-a accidentat în finalul partidei cu Ungaria, ultima din grupa a II-a la Campionatul European, iar diagnosticul a fost la fel de trist: ruptură de ligament încrucişat anterior la genunchiul drept.

Cristina Neagu a anunţat, la finalul CE din Franţa, că urmează operaţia, iar apoi ”lungul drum al recuperării”.

Ambele jucătoare vor fi indisponibile în continuarea sezonului 2018-2019, astfel că CSM Bucureşti a rămas descoperită pe două posture cheie la linia de 9 metri şi caută în această perioadă soluţii.