Naţionala de handbal feminin a Norvegiei, deţinătoarea titlului european, s-a clasat,vineri, pe locul 5, după meciul de clasament final cu Suedia, scor 38-29 (22-14). Tot vineri au loc şi semifinalele, între România şi campioana olimpică Rusia, de la 18.30, respectiv campioana mondială Franţa şi Olanda (22.00), transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tricolorele vor juca o semifinală europeană după opt ani, însă de această dată nu o vor avea în teren pe căpitanul Cristina Neagu, accidentată la genunchiul drept în meciul cu Ungaria în urma faultului unei adversare.

Neagu, diagnosticată cu ruptură de ligament anterior încrucişat, a rămas lângă echipă, la Paris, şi o va încuraja din tribune.

Echipa României s-a calificat în semifinale după clasarea pe locul 2 în grupa a II-a.

Finalele pentru medalii se vor juca duminică, de la ora 15.00 (medalia de bronz) şi 18.30 (aur), toate la Paris.

Obiectivul echipei României la CE2018 a fost clasarea pe unul din locurile 1-6, fiind deja atins. Tricolorele şi-au asigurat şi calificarea directă la turneul final al Campionatului Mondial din 2019 (Japonia), fără a mai fi nevoie să joace faza play-off.

Echipa României are în palmares o singură medalie continentală, bronz, în 2010, iar la ultima ediţie, în 2016, s-a clasat pe locul 5.

Titlul european a fost câştigat în 2016 de Norvegia.

S-ar putea să te intereseze și:

Cristina Neagu, înainte de marele duel cu Rusia: "Haideți fetelor, din toată inima pentru România!"

ANALIZĂ Cine este Rusia și cum ar putea fetele noastre să se califice în finala CE de handbal feminin - Marea problemă, asumarea liderului în lipsa Cristinei Neagu