Handablista Bianca Bazaliu a fost convocată de staful echipei naţionale a României pentru ultimele meciuri din cadrul Campionatului European din Franţa, după accidentarea suferită de Cristina Neagu, transmite News.ro.

Bianca BazaliuFoto: CSM Bucuresti / Sabin Malisevschi

"Staful tehnic al naţionalei de handbal a luat decizia de a o convoca la lot pe Bianca Bazaliu pentru faza următoare a EHF Euro 2018. Interul stânga al CSM Bucuresti se va alătura tricolorelor la Paris în această după-amiază", a anunţat FR Handbal.

Căpitanul naţionalei feminine Cristina Neagu a suferit o ruptură de ligament încrucişat anterior şi va fi indisponibilă o lungă perioadă, astfel că nu va mai evolua la Campionatul European din Franţa.

"Din păcate, diagnosticul Cristinei a fost confirmat: ligament încrucişat anterior rupt. Căpitanul echipei naţionale va continua să fie alături de echipă la Paris, iar stafful medical analizează toate opţiunile pentru o recuperare cât mai rapidă", a precizat, joi, Federaţia Română de Handbal.

Miercuri, în minutul 52 al meciului România - Ungaria, la scorul 26-27, Cristina Neagu, 9 goluri până în acel moment, a fost faultată dur de unguroaica Szimonetta Planeta şi i-a ”fugit” genunchiul drept, fiind scoasă pe targă din teren şi transportată la spital.

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat, după opt ani, în semifinalele Campionatului European din Franţa, de pe locul al doilea în grupa a II-a, şi va întâlni campioana olimpică Rusia, vineri, la Paris. În cealaltă semifinală se vor duela Franţa şi Olanda.

România a pierdut, cu 29-31, meciul de miercuri, cu Ungaria, dar a obţinut calificarea după rezultatul Olanda - Germania, scor 27-21.

S-ar putea să te intereseze și: