CE Handbal (f): România vs Olanda 24-29/ Prima înfrângere a "tricolorelor"

de Silviu Dumitru     HotNews.ro
Duminică, 9 decembrie 2018, 18:28 Sport | Teamball


Romania, invinsa de Olanda
Foto: ehf-euro.com/ kolektiffimages
După o primă repriză echilibrată (10-11), România a părut lipsită de idei în a doua parte și a pierdut, scor 24-29, împotriva selecționatei Olandei, în primul meci din Grupa Principală 2 a Campionatului European de handbal feminin. Jucătoarele antrenate de Helle Thomsen s-au apărat excelent pe toată durata partidei și au profitat de spațiile libere din centrul apărării noastre, poarta nefiind nici ea la nivelul din celelalte meciuri (chiar dacă Dumanska a apărat excelent în ultimele minute, când câștigătoarea era deja decisă).

 • Tess Wester a fost desemnată jucătoarea partidei, cu un procentaj de 42% al aruncărilor parate (nu mai puțin de 15).

 • Cristina Neagu a înscris doar patru goluri din 14 aruncări.
Pentru România au marcat Buceschi 8 goluri, Neagu 4, Chiper 4, Pintea 3, Ardean-Elisei 2, Geiger 1, Laslo 1, Dragut 1, iar pentru Olanda s-au remarcat Bont 6 şi Abbingh 6 reuşite.

Declarațiile de la finalul partidei:

”Nu ştiu exact ce s-a întâmplat. E clar că nici atacul, nici apărarea nu au mers, când nu ai apărare, nu merge nici poarta. Foarte puţine lucruri au mers astăzi. Ne-am pregătit, dar şi sistemul ăsta competiţional nu ne-a ajutat. Am jucat pe 5 decembrie, azi e 9, am ieşit din sistem, deşi nu caut scuze. Trebuie să analizăm, azi nu ne-a ieşit nimic. Tot ce putem să facem e să mai fim triste în seara aceasta şi de mâine să ne gândim la următorul meci. Şansele la semifinale sunt foarte mari, nu vreau să dezarmăm. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat azi şi să mergem în continuare cu cele pozitive. De mâine ne gândim la Spania, apoi urmează Ungaria. Am avut trei zile libere, apoi jucăm două la rând. Nu avem ce face, ţinem capul sus şi luptăm pentru calificarea în semifinale. Dacă reuşeam cumva să fim mai agresive în apărare, cred că altfel arăta rezultatul. Când nu ai apărare, presiunea se mută pe atac. Până acum am câştigat meciurile pe apărare, cea mai mare problemă a fost la noi şi repet: ţinem capul sus. Nu trebuie să dezarmăm”, a declarat Cristina Neagu, pentru TVR.

”S-a întâmplat azi să pierdem, sper că e ultima dată. Toată lumea trebuie să-şi aducă aportul. Îmi pare rău că nu ne-a ieşit jocul, trebuie să mergem mai departe, capul sus şi cu încredere. Suntem supărate, dar mergem înainte. Suntem încrezătoare, am încredere în echipă şi în forţa ei că putem trece peste această înfrângere”, a spus Valentina Ardean-Elisei.

”Azi nu a mers nimic, cum a fost în grupa D, acesta e motivul pentru care nu am păstrat nivelul din meciurile anterioare. Olanda are jucătoare bune, e una din favoritele turneului. Nu a mers apărarea, atacul şi cred că e important să jucăm mai bine. Nu ne putem permite să jucăm aşa. E pozitiv că echipa mea a luptat 60 de minute. Repriza secundă a fost cheia, noi nu am început foarte bine, iar Olanda a luat avantaj, cu încredere, şi ne-a lăsat în urmă. E foarte greu să joci aşa, în aceste circumstanţe. Am jucat foarte bine în grupa D, am venit cu 4 puncte, ne pregătim pentru Spania, dar contează recuperarea fetelor, fizic şi mental”, a spus antrenorul Martin Ambros.

Clasament Grupa Principală 2:

1. Olanda 3 (85-76) 6 puncte
2. România 3 (84-76) 4
3. Germania 4 (111-110) 4
4. Ungaria 4 (108-117) 4
5. Norvegia 3 (93-89) 2
6. Spania 3 (76-89) 0

Tot duminică, Ungaria a învins Germania, scor 26-25.

Partidele vor avea loc la Nancy, în semifinalele Campionatului European urrmând să se califice primele două clasate.

Programul României în Grupa Principală 2:

România vs Olanda 24-29
România vs Spania (11 decembrie, ora 19:00)
România vs Ungaria (12 decembrie, ora 19:00)

Desfășurarea partidei:

Min. 60 România vs Olanda 24-29

Buceschi transformă aruncarea de la 7 metri. Bont nu ne lasă să ne apropiem mai mult (17-24). Încă un gol pentru Ardean. Abbingh vine ca o rachetă și mai marchează o dată. Pintea o învinge și ea pe Wester (19-25). Dumanska apără, Neagu înscrie pe contraatac (20-25). Dumanska mai apără o aruncare, însă Neagu, ținută fiind, ratează aruncarea la poarta goală. Kramer reface diferența de șase goluri (20-26). Bară-gol Buceschi. Deja-vu: Dumanska apără, Laslo ratează aruncarea la poarta goală. Kramer face 21-27 și singurul lucru care ne mai interesează este să nu pierdem la prea multe goluri diferență, pentru a păstra un golaveraj cât mai bun. Yuliya îi pasează lui Chiper, care nu a mai ratat cu poarta goală (s-a aflat și mai aproape de ea, ce-i drept). Încă o paradă pentru Dumanska, păcat că jocul ei bun din ultimele minute nu a fost ajutat de celelalte jucătoare. van der Heijden marchează, Buceschi ratează (22-28). Chiper reduce din diferență din extremă. Amega o învinge pe Yuliya de la 7 metri (23-29). Buceschi obține o aruncare de la 7 metri pe care tot ea o transformă, însă Olanda învinge, scor 24-29.

Min 50 România vs Olanda 16-23

Pintea este ținută de tricou, dar nu primim 7 metri. Dulfer obține o aruncare de la 7 metri pe care Polman o transformă. Bont nu ratează pe contraatac (13-19), Martin Ambros cere ultimul său time-out. Udriștoiu calcă în semicerc, nimic nu mai merge, fetele par lipsite de concentrare. Abbingh mai înscrie și ea o dată, diferența crește la șapte goluri. Neagu lovește bara. Bont primește o pasă pe centru și marchează. Înscriem și noi, dar un rezultat pozitiv pare mai departe ca oricând. Laslo lovește și ea bara. Buceschi marchează pentru a cincea oară, revenim la o diferență de șase goluri (15-21). Time-out cerut de Thomsen, cu 13 minute înainte de final. Primim gol de la Dulfer și ratăm atacul. Dedu apără o aruncare. Ardean-Elisei zboară și înscrie din extremă (16-22). Smeets o învinge pe Dedu, Neagu ratează, însă primim 7 metri.

Min 40 România vs Olanda 13-17

Wester apără aruncarea lui Geiger. Polman marchează și ea primul ei gol, pe centrul porții (10-12). Nici Udriștoiu nu reușește să înscrie. Bara este de partea noastră de această dată. Crina Pintea este ținută de două jucătoare în momentul aruncării, însă nu primește 7 metri. Buceschi înscrie cu o aruncare pe jos de la distanță, însă Polman nu ne lasă să ne bucurăm prea mult (11-13). Încă o aruncare a Cristinei, Bont înscrie pe contraatac. Udriștoiu nu înscrie nici ea, Bont ne penalizează din nou (11-15). Martin Ambros cere time-out, jucătoarele noastre par să nu mai găsească soluții nici în atac, nici în apărare. Pintea înscrie, însă golul nu este acordat pentru a oferi 7 metri: Buceschi o învinge pe Wester și reduce din diferență (12-15). Polman înscrie din nou (12-16). Cristina este blocată din nou de portar, nimic nu pare să-i intre. Eliza ia o fază pe cont propriu, pătrunde pe centru și înscrie. Încă un gol pentru Polman, care aruncă pe jos (13-17)

Min. 30 România vs Olanda 10-11

Dumanska apără aruncarea lui Abbingh, mingea sare tot la olandeze, care faultează în atac. Geiger aruncă și ea slab de la distanță, însă adversarele noastre ratează atacul. Chiper egalează la opt pe contraatac. Helle Thomsen cere time-out. Apărările stau foarte bine, dar nici atacul celor două echipe nu strălucește. Abbingh ratează ținta, Dumanska pare stăpână pe situație. Perianu aruncă peste poartă. După câte un atac ratat de fiecare parte, Kramer este găsită din nou liberă în centrul apărării și înscrie (8-9). Neagu nu le mai iartă pe olandeze și aruncă în vinclu (9-9). Rozemalen aruncă de la mare distanță și o învinge pe Dumanska (9-10). Laslo se înalță și înscrie de pe pivot. Smeets înscrie din nou. Cele două echipe ratează câte un atac și Olanda intră cu avantaj de un gol la pauză (10-11).

Min. 20 România vs Olanda 7-8

Udristoiu este eliminată pentru două minute, Dedu apără lovitura de la 7 metri. Cristina Neagu încă nu-și găsește ritmul, trimite peste poartă (publicul realizează și îi scandează numele pentru a o încuraja). Dragut egalează (3-3). Bont este găsită singură în centrul apărării noastre și înscrie fără probleme (3-4). Kramer este eliminată pentru două minute. Chiper egalează din extremă cu un gol pe sub portar (4-4). Abbingh aruncă și o prinde nepregătită pe Dedu, însă Neagu egalează rapid (5-5). Nu reușim să profităm de superioritatea numerică, Smeets înscrie din nou (5-6). Martin Ambros cere time-out. Pintea primește o pasă bună de la Neagu, însă trimite în portarul care ieșise la marginea careului. Neagu egalează la 6 cu o aruncare caracteristică. Smeets este eliminată pentru două minute. Crina Pintea ne aduce pentru prima oară în avantaj, 7-6 (minutul 17). Abbingh găsește un culoar și înscrie pentru 7-7. Florică este și ea eliminată, Abbingh înscrie al doilea gol consecutiv (7-8). Avem poarta goală, dar Dulfer ratează ținta și scorul rămâne același. Cristina Neagu trimite din nou peste poartă.

Min. 10 România vs Olanda 2-3

A început partida, Olanda are prima posesie. Pintea blochează prima aruncare a adversarelor. Primul cartonaș galben pentru olandeze. Crina Pintea trage în portar, dar recuperăm rapid. Neagu trimite în bară. Groot deschide scorul cu o lovitură de la 7 metri. Buceschi aruncă în blocaj. Start dificil pentru românce. Smeets face 0-2 din extremă. Mai ratăm un atac, Groot ne taxează din nou, iar Cristina Neagu primește cartonaș galben. Melinda Geiger înscrie primul gol al nostru în minutul 6, olandezele trimit în bară (1-3). Cristina Neagu este blocată de portar, însă Dumanska apără și ea. Meciul a fost întrerupt după ce unul dintre portarii Olandei a scăpat o sticlă cu apă pe jos. Pivotul Pintea nu mai ratează, revenim la un singur gol (2-3). Dumanska mai apără o aruncare.

Rezultatele înregistrate de România în grupa de calificare:

România vs Cehia 31-28
România vs Germania 29-24
România vs Norvegia 31-23

Ce a făcut România de-a lungul timpului în istoria participărilor la Campionatul European

1994 - Țara Gazdă: Germania - România, locul 10
1996 - Țara Gazdă: Danemarca - România, locul 5
1998 - Țara Gazdă: Olanda - România, locul 11
2000 - Țara Gazdă: Romania - România, locul 4
2002 - Țara Gazdă: Danemarca - România, locul 7
2004 - Țara Gazdă: Ungaria - România, locul 7
2008 - Țara Gazdă: Macedonia - România, locul 5
2010 - Țara Gazdă: Danemarca/Norvegia - România, medalie de bronz
2012 - Țara Gazdă: Serbia - România, locul 10
2014 - Țara Gazdă: Ungaria/Serbia - România, locul 9
2016 - Țara Gazdă: Suedia - România, locul 5.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5684 vizualizari

 • -11 (21 voturi)    
  Romania echipa slaba... (Duminică, 9 decembrie 2018, 20:07)

  Miky60 [utilizator]

  Degeaba ne-am bucurat dupa victoria cu Norvegia. Ei erau o echipa in reconstructie, multe jucatoare noi, fara experienta. Romanai este o echipa mult prea slaba pentru medalii, o echipa distrusa de un antrenor strain incapabil sa antreneze o echipa nationala. Pacat, s-a distrus tot.
  • +5 (15 voturi)    
   troll (Duminică, 9 decembrie 2018, 20:18)

   mache [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   ... de 2 bani... muta-te la politica, lasa sportul in pace...
  • +5 (17 voturi)    
   shit (Duminică, 9 decembrie 2018, 21:16)

   razv [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   genul de trol pe cat de imbecil pe atat de ticalos care nu pierde nici o ocazie sa intarate nationalisme, sovinisme si alte porcarii asemanatoare.
   russian style
 • +9 (11 voturi)    
  vin si eu cu o intrebare (Duminică, 9 decembrie 2018, 20:32)

  Adrian_1234 [utilizator]

  ok am jucat slab se mai intampla dar explicatimi si mie urmatoarea poza.
  Mai sunt 10 minute, ai 7 goluri de recuperat. Tu ataci usor usor cu pase lenese si la limita de 30 de secunde, echipa adversa (care te conduce) ataca rapid si da gol in 3 secunde. Care e logica ? cand esti condus cu 7 goluri si mai sunt 10 minute trebuie sa tragi de timp ca asta te ajuta ?
  nu inteleg, va rog daca intelege careva spuneti-mi
  • +1 (3 voturi)    
   Probabil ca n-ai fost niciodata pe teren (Luni, 10 decembrie 2018, 9:19)

   lasa [utilizator] i-a raspuns lui Adrian_1234

   ok, am inteles ca n-ai jucat niciodata un meci , cu miza, la cel mai inalt nive, de orice tip de sport
   dupa 50 de minute de jos, din care n-a iesit mai nimic si te-au alergat celelalte, aflate intr-o forma mai buna si mai inspirate, te cam lasa picioarele si vezi deja ca ai pierdut
   logica nu e, doar ca nu mai puteau , nici fizic, nici psihic. adica au intervenit limitele efortului, nu a logicii
  • +1 (1 vot)    
   ca fost practicant de judo iti spun clar: (Luni, 10 decembrie 2018, 9:58)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Adrian_1234

   joci bine atat timp cat te tine conditia fizica. Cand nu te mai tin picioarele, clachezi si iei bataie si de la unul mult mai slab decat tine.
   O repriza de judo tine 5 minute.....practic poti sa clachezi si dupa 3 minute, chiar daca ai multe puncte de recuperat.
   La fel si cu ale noastre: or fi avut ele de recuperat puncte....dar daca nu le mai tineau picioarele si plamanii ce sa faca? S-au mai odihnit si ele, tragand de timp.
 • +7 (11 voturi)    
  Ca de obicei,nu suntem.... (Duminică, 9 decembrie 2018, 20:34)

  gigiN [utilizator]

  ... in stare sa ducem ceva pana la capat.Iar acesti comentatori penibili ai tvr (in special) nu inteleg faptul ca laudele in exces nu fac bine,mai ales in cazul unor caractere mai...labile.
 • +6 (16 voturi)    
  Ia mai incetati cu prostiile! (Duminică, 9 decembrie 2018, 21:04)

  un_moftangiu [utilizator]

  Cat de nemernic poti fi sa spui ca atunci cand castigam e din cauza ca adversrii s-au prezentat slab si atunc cind pierdem ca "asta ne e nivelul"?

  Romania este in elita handbalului feminin si punct. Are zile bune, are zile proaste dar numai niste nechmati pot spune ca nu avem ce cauta acolo!

  Hai Romania!
  • +6 (6 voturi)    
   asta da (Duminică, 9 decembrie 2018, 21:56)

   Adrian_1234 [utilizator] i-a raspuns lui un_moftangiu

   dar problema mea este lipsa de incercare pe care o vad. Au tras de timp tot meciul de parca ele conduceau cu 7 goluri nu invers
   Au inceput in sfarsit sa alerge in ultimele 5 minute.
   Ok inteleg ca ai si zile proaste, mai uam si bataie asta e, poate sunt si echipe mai bune, dar vreau sa vad ca luam bataie alergand pe teren si vorba ia batandu-te pentru minge nu tragand de timp.
 • +12 (14 voturi)    
  Fara valoare (Duminică, 9 decembrie 2018, 21:07)

  Seby30 [utilizator]

  Azi echipa noastra nu a avut valoare, rigoare, absolut nimic. Nu pot sa cred ca am pierdut dupa ce adversarele noastre au jucata fara ce mai bune jucatoare : Broch si Groot. Daca ar fi ramas Groot pe teren, ne-ar mai fi dat vreo 10 de goluri in plus. Este incredibil cat de slab am jucat. Neagu a marcat doar 4 din 14 aruncari, am ratat de 3 ori in fata portii goale. Comentatorul de la Tvr a fost jalnic: arbitrajul, arbitrajul...In handbal cand esti condus cu 7-8 goluri, nu mai ai cum acuza arbitrajul Toate laudele, ingamfarea din ultimele zile au condus la aceasta infrangere. Totdeauna ne credem mari si tari, apoi vine dusul rece. Asa am patit de-a lungul secolelor...Pacat, mare pacat.
 • +1 (7 voturi)    
  Traiasca arbitrii (Duminică, 9 decembrie 2018, 22:34)

  Calin02 [utilizator]

  Cand doua echipe au valoare aproape egala, orice ciupeala din partea arbitrilor este decisiva. Asta a fost situatia astazi. Cel putin trei aruncari de la 7 m neacordate, cel putin doua facute cadou adversarelor. Eliminari pentru olandeze neacordate. Arbitraj partinitor. Cine are ochi, vede.
  • 0 (0 voturi)    
   Nu mai da taicule vina pe arbitrii... (Luni, 10 decembrie 2018, 10:00)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Calin02

   Ai pierdut cu 5 goluri, olandezele aveau si 7 goluri in fata...nu e din vina arbitrilor. Dai vina pe arbitri cand pierzi la 1 sau 2 goluri.
 • +5 (5 voturi)    
  NICIODATA NICIODATA NICIODATA... (Duminică, 9 decembrie 2018, 23:03)

  Enofereus [utilizator]

  nu te culci pe lauri! nu ati ajuns nici macar in finala si deja va vedeti invingatoare! gresit! reset si luptati pana la capat!
 • +4 (4 voturi)    
  Asa se intampla daca dupa (Duminică, 9 decembrie 2018, 23:30)

  kokos [utilizator]

  victoria cu Norvegia fetele au fosta ridicate in slavi , singura problema a presei era ca nu au fost stabilite primele pentru castigarea medaliilor de aur.Sper ca am coborat cu picioarele pe pamant si acest dus rece ne va ajuta sa castigam urmatoarele doua meciuri si sa ajungem in semifinale.
 • +3 (3 voturi)    
  Capul sus (Duminică, 9 decembrie 2018, 23:34)

  VARCIOROVA [utilizator]

  fetelor. Sunteti formidabile si puteti sa aratati asta.
  Va iubim
 • +2 (2 voturi)    
  Concluziile se trag LA sfarsit (Luni, 10 decembrie 2018, 0:53)

  Koczka [utilizator]

  Mai sunt doua meciuri in grupa zi Inca cel putin unul, ASA CA sa nu ne grabim. As pune pariu CA n-o sa castige una din echipele cu start perfect.
  • 0 (0 voturi)    
   ba eu zic ca da... (Luni, 10 decembrie 2018, 10:02)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Koczka

   e ca la 100m plat: e greu de crezut ca pleci ultimul si ajungi primul. Startul e f important.
 • 0 (0 voturi)    
  Olanada sa ramana doar cu bucuria asta! (Luni, 10 decembrie 2018, 11:02)

  lasa [utilizator]

  Noi, Romania, ne ducem spre titlu!
 • 0 (0 voturi)    
  Olanda nu pare atât de valoroasă ! (Luni, 10 decembrie 2018, 12:00)

  viomarmi22 [utilizator]

  Nu mi s-a părut că Olanda ar fi mai valoroasă decât Norvegia, româncele noastre au prins acea zi fatidică când nici astrele nu sau aliniat dorințelor noastre, probabil dacă vom rejuca meciul cu ele, vom câștiga fără probleme dacă ne concentrăm să jucăm mai rapid și să deschidem jocul pe flancuri, parcă niciodată n-am văzut atâtea erori să insiști mai tot timpul doar pe centru ! Cristina Neagu a prins cea mai neagră zi de la acest european, vreo 5 goluri gata făcute le-a dat cu piciorul !!! Am văzut și Rusia, cred că fetele noaste le pot învinge dacă joacă la adevărata valoare, în afară de vreo două, trei fete foarte valoroase din echipa Rusiei, restul sunt jucătoare sub valoarea oricărei jucătoare din echipa României !


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by