Campioana României la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, va întâlni formaţia portugheză Sporting CP în dublă manşă a barajului pentru calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dinamo a încheiat grupa D a Ligii Campionilor pe prima poziţie, cu 14 puncte, iar conform regulamentului se va duela în barajul pentru optimile de finală cu formaţia de pe locul 2 în grupa C, adică Sporting CP, care a pierdut, duminică, ultima partidă din grupa sa, scor 28-29 (16-16), cu liderul Bjerringbro-Silkeborg.

Astfel, primul meci din baraj se va juca pe terenul celor de la Sporting, între 20-24 februarie 2019, iar Dinamo va juca pe teren propriu returul, pentru calificarea în optimi, între 27 februarie – 3 martie.

În cazul calificării în optimi, Dinamo va egala performanţa echipei HCM Constaţa, care a jucat optimi în sezonul 2009-2010, însă de atunci sistemul competiţional s-a schimbat. La acea vreme, HCM, de pe locul 4 în grupă preliminară, a obţinut direct calificarea în optimi, în timp ce acum, Dinamo a fost obligată să încheie în primele două locuri în grupa preliminară pentru a accede la barajul pentru optimi.

În celălalt meci din baraj vor evolua Orlen Wisla Plock (grupa D, locul 2) cu Bjerringbro-Silkeborg (locul 1, grupa C).

Potrivit actualului regulament al competiţiei, din grupele A şi B, superioare valoric, prima clasată se califică direct în sferturile competiţiei, iar echipele de pe locurile 2-6 ajung în optimi, unde se vor afla şi două echipe provenite din grupele C şi D, inferioare valoric, acestea urmând a fi stabilite în partidele din baraj.

Şase câştigătoare din optimi se vor alătura în sferturi câştigătoarelor grupelor A şi B, pentru cele patru locuri din semifinale.

Meciurile din optimi vor avea loc între 20-21 martie 2019, cele din sferturi între 24 aprilie şi 5 mai, iar Turneul Final Four în 1-2 iunie.

În sezonul trecut, Dinamo Bucureşti nu a reuşit să treacă de faza grupelor.

Deţinătoarea Ligii Campionilor este echipa Montpellier HB.