​Naţionala de handbal feminin a României a învins, vineri, reprezentativa Serbiei, cu scorul de 29-26 (13-15), în a doua partidă a Trofeului Carpaţi, ajuns la cea de-a 50-a ediţie. România B a învins în aceeaşi zi campioana olimpică Rusia, astfel că pentru trofeu vor lupta, sâmbătă, România A şi România B, informează News.ro.

Trofeul Carpati 2018Foto: frh.ro

În primul meci al zilei, România B a produs surpriza în disputa cu campioana olimpică Rusia, scor 25-24 (11-12).

Sâmbătă, de la ora 16.00, vor evolua învinsele Rusia – Serbia, iar de la 18.30 se vor duela învingătoarele România B – România A, pentru câştigarea trofeului.

Trofeul Carpaţi a fost câştigat ultima dată de România în urmă cu cinci ani. Acesta este ultimul test pentru echipa României înaintea participării la Campionatul European din Franţa. Turneul final va debuta în 29 noiembrie, la Nancy, cu meciul dintre Franţa şi Rusia (ora 22:00, ora României).

Naționala face parte din Grupa D, alături de Norvegia, Germania și Cehia.

Programul României la Campionatul European din Franța:

1 decembrie, ora 19:00: România vs Cehia

3 decembrie, ora 19:00 România vs Germania

5 decembrie, ora 22:00 România vs Norvegia

România va mai fi reprezentată în Franța şi de cuplul de arbitre Cristina Năstase şi Simona Raluca Stancu.

Competiţia se desfăşoară în patru oraşe – Nantes, Nancy, Montbéliard şi Brest, cu fazele superioare programate la Nantes şi Nancy, respectiv cu finala la Paris AccorHotels Arena, în 16 decembrie. În total, 47 de meciuri. Campionatul European din Franța va fi transmis de TVR.